Artificial intelligence

Hoe ziet een digitale onderzoeksinfrastructuur voor kunstmatige intelligentie eruit? Dat onderzoeken we, zodat we toewerken naar nieuwe en verbeterde componenten van een digitale infrastructuur voor onderzoek.

Artificial Intelligence theme Lab

AI in onderzoek

Zoals in het afgelopen decennium is waargenomen, heeft AI een belangrijke rol gespeeld in sommige delen van het onderzoek. Het versnellen van bestaande simulaties door middel van neurale netwerkbenaderingen, maar ook door te helpen bij het navigeren door complexe oplossingsruimten.

Deze vorderingen hielpen de race naar grootschaligere en snellere simulaties voort te zetten, ondanks het vertragen van de hardwareverbeteringsrace. Een deel van ons werk is ervoor te zorgen dat onze leden profiteren van de nieuwste ontwikkelingen in hun onderzoek, zowel aan de algoritmische als aan de hardwarekant. We doen dit door middel van direct advies, technische proof of concepts in specifieke domeinen en continue experimenten met moderne hardware.

Terwijl koplopers op elk gebied al profiteren van die technologische innovaties, moeten we ook helpen om grotere delen van de gemeenschappen aan boord te krijgen om innovatie tot handelswaar te maken. Daarom experimenteren we ook met nieuwe diensten en werken we nauw samen met leden om hun behoeften te begrijpen en het toekomstige portfolio van SURF te definiëren.

Wilt u bijdragen aan dit domein? Neem dan rechtstreeks contact met ons op of discussieer mee in onze AI in Onderwijs-community.