Artificial intelligence
De toepassing van artificial intelligence (AI) speelt een steeds belangrijkere rol binnen onderzoek, onderwijs en bedrijfsvoering. Het biedt volop kansen voor verbetering en versnelling en leidt zeker ook binnen het onderzoeksveld en het onderwijs tot een digitale transformatie.
Man met gele cyber hoodie

Ik zie kunstmatige intelligentie eigenlijk als een nieuwe technische infrastructuur van ons denken.

Podcast SURF Sounds over responsible AI
Matthieu Laneuville

Matthieu Laneuville

Telefoonnummer

AI in onderzoek

In de afgelopen tien jaar heeft kunstmatige intelligentie een belangrijke rol gespeeld in allerlei soorten onderzoek. Het heeft niet alleen bestaande simulaties sneller gemaakt met behulp van neurale netwerken, maar heeft ook geholpen om ingewikkelde problemen beter te begrijpen.

Nieuwe ontwikkelingen in AI en advies

Artificial Intelligence theme Lab

Deze vooruitgang zorgde ervoor dat simulaties groter en sneller werden, zelfs toen de verbetering van de computerapparatuur langzamer ging. We willen dat onze leden kunnen profiteren van de nieuwste ontwikkelingen in computers en software. We doen dit door direct advies te geven, praktische voorbeelden te geven in specifieke vakgebieden en door voortdurend te experimenteren met moderne computers.

Hoewel de technologie-experts al profiteren van deze vernieuwingen, willen we ook meer mensen betrekken bij het gebruik van deze nieuwe technologie. Daarom proberen we nieuwe diensten uit en werken we nauw samen met onze leden om te begrijpen wat ze nodig hebben en om te bepalen welke nieuwe dingen SURF kan aanbieden.

Wil je meehelpen in het veld van kunstmatige intelligentie? Neem contact met ons op of praat mee in onze AI in Onderwijs-community.