Cloud- & Edge-technologieën

We maken allemaal gebruik van de cloud, en de cloud biedt ook veel kansen voor onderzoek en onderwijs. Van distributed computing en opslag tot het mogelijk maken van "AI at the Edge": we onderzoeken nieuwe cloudtechnologieën, trends, architecturen en oplossingen.

Labs thema edge oriented technologies

Over cloud- en edge-technologieën

Doel van het programma is te verkennen en te onderzoeken hoe cloud- en edge-technologieën de interactie van onze leden met diverse systemen en de interoperabiliteit tussen verschillende platforms en administratieve domeinen kunnen vereenvoudigen en verbeteren. Ontdek nieuwe kansen, technologieën en diensten - terwijl publieke waarden en de principes van datasoevereiniteit overeind blijven.

Meer over cloud- & edge-technologieen

Giuseppe Gianquitto

Giuseppe Gianquitto

Program Manager SURF Open Innovation Lab (Cloud and Edge Technologies)
Telefoonnummer
+31 88 787 30 00
SURF Lab image technology

Over het Lab

Het Lab experimenteert met nieuwe technologieën en richt zich op innovaties voor onderwijs en onderzoek. De focus ligt daarbij op uitdagingen van overmorgen (2-5 jaar in de toekomst).

Meer over het Lab

Cloud- en edge-projecten 

Veiligere steden met slimme fietsen, edge computing en publieke clouds

Kleine randapparatuur op fietsen helpt de veiligheid en het welzijn in steden te verbeteren door de omgeving autonoom te analyseren. In het project Smart Bikes werken HvA, Velotech Solutions en SURF samen aan oplossingen voor een slimme stad. SURF ontwikkelt de digitale infrastructuur die nodig is om een vloot fietsen in een stad op afstand te bedienen, met behulp van commerciële clouddiensten.

Meer over dit project

5G-IoT Lab

In het 5G-IoT Lab faciliteren we onderzoek en innovatie in internet of things. Daarbij maken we gebruik van de nieuwste communicatietechnologieën, zoals 5G.

Meer over dit project

Techport

In het Techport ondersteunen we de ontwikkeling  van voorspelmodellen voor de procesindustrie. We bouwen daarvoor een veilige cloudinfrastructuur, om data te verzamelen, te delen en verschillende cloudomgevingen te ondersteunen.

Meer over dit project

Living Lab TU/e-platform

In dit project ontwikkelen we het ‘Living Lab TU/e-platform', een platform voor het verzamelen en gebruiken van data in het Living Lab TU/e. We hebben aandacht voor het gecontroleerd en veilig gebruik van privacygevoelige data, zodat die door onderzoekers kunnen worden gebruikt.

Meer over dit project