Cloud Research Consultancy

Maatwerk voor complexe onderzoeksprojecten

Ben je op zoek naar een oplossing op maat voor je ingewikkelde onderzoeksproject? Doe dan een beroep op extra support. We ontwikkelen IT-oplossingen en bieden langdurige ondersteuning op de private cloud van SURF en op commerciële clouds zoals AWS en Azure.
Gebouw in Groningen waarop staat Get started the future is here

Voordelen

Advies over oplossingen op maat

We helpen je met op maat gemaakte cloudinfrastructuuroplossingen die speciaal zijn ontworpen voor de unieke behoeften van jouw onderzoeksproject.

Verbeter je onderzoeksprocessen

We bieden strategieën om de prestaties, schaalbaarheid en betrouwbaarheid van onderzoeksgerelateerde toepassingen en gegevensopslag in de cloud te verbeteren.

Profiteer van kostenbesparende mogelijkheden

Wij begeleiden bij het identificeren en elimineren van onnodige kosten, het gebruik van gereserveerde instanties en het optimaliseren van de toewijzing van resources.

Beheer en voorspel je uitgaven

Wij bieden strategieën voor het beheren en voorspellen van uitgaven voor onderzoeksprojecten in de cloud.

Heb je een vraag over Cloud Research Consultancy? Neem contact op.

icoon helpdesk

Servicedesk Data- en Rekendiensten

Telefoonnummer

Het vinden van de juiste oplossing

Toepassingen voor dataopslag, -analyse en -visualisatie ontwikkelen zich voortdurend. Voor de meeste onderzoeksprojecten is het vinden van de juiste infrastructuur voor data-analyse zo 'simpel' als het aanvragen van een virtuele machine die groot genoeg is in het SURF datacenter. Andere onderzoeksprojecten kunnen echter ingewikkelder zijn, een specifiek framework vereisen of een heel cluster vereisen in plaats van een enkele virtuele machine.

Denk aan een IoT-project waarbij sensoren moeten worden aangesloten op een platform om de gegevens op te slaan, te analyseren en te visualiseren. Het aantal apparaten kan variëren van enkele tot honderden, verspreid over een universiteitscampus, productievloer of een hele stad. Dit dataplatform kan worden gehost in de cloud (bijv. AWS, Azure), bij SURF, of beide.

Hoe bepaal je welke oplossing, framework of cloud het meest geschikt is voor jouw onderzoeksproject? Wij kunnen je helpen deze vraag te beantwoorden en de cloudoplossing op maat te ontwikkelen die jouw project nodig heeft.

Onze expertise

Werk je aan een gegevensintensief onderzoeksproject en heb je een oplossing nodig om je gegevens te analyseren, op te slaan en te visualiseren? Onze solution architecten kunnen uit bestaande componenten een systeem op maat bouwen dat grote gegevenssets uit verschillende bronnen aankan. We hebben expertise op het gebied van ontwerp, prestaties, beschikbaarheid, beveiliging, duurzaamheid en beheerbaarheid. Standaard cloudcomponenten worden gebruikt op de publieke clouds en waar nodig aangepast.

Onze aanpak

 • Onze platforms zijn schaalbaar, dus als je dataset groeit en er meer infrastructuur nodig is, kan de oplossing eenvoudig worden geschaald om aan nieuwe eisen te voldoen.
   
 • We bieden infrastructuur (computers en opslag), advies en ondersteuning.
   
 • Onze aanpak maakt maximale overdraagbaarheid mogelijk. De oplossing kan worden ingezet op de eigen cloud van SURF, commerciële clouds (bijvoorbeeld AWS) of beide.
   
 • Wanneer nodig stellen we maatwerkoplossingen samen uit bestaande diensten.
   
 • We creëren een geoptimaliseerde oplossing die mee kan schalen met de computerbehoeften.
   
 • In nauwe samenwerking creëren we een oplossing die perfect aansluit op de behoeften.