edubadges

Digitale certificaten uitreiken aan lerenden

edubadges is het platform voor digitale certificaten, waaronder microcredentials, voor het Nederlandse onderwijs. Met een edubadge geef je lerenden een bewijs van opgedane kennis en vaardigheden. Een edubadge verstrek je digitaal binnen een veilig en betrouwbaar platform van SURF.
Edubadges witruimte

Voordelen

Erkenning van behaalde leeruitkomsten

Met een edubadge tonen lerenden aan dat ze bepaalde kennis en vaardigheden hebben opgedaan in het regulier geaccrediteerd onderwijs of tijdens een niet-formeel onderwijstraject.

Leven lang ontwikkelen

De edubadges zijn gekoppeld aan een nieuwe instellingsoverstijgende identiteit, eduID, die een leven lang mee gaat.

1 platform voor het Nederlandse onderwijs

Het nationale platform maakt het mogelijk dat edubadges onderling vergelijkbaar, uitwisselbaar en stapelbaar zijn.

Privacy van de student voorop

Lerenden geven via het platform toestemming voor het gebruik van hun persoonsgegevens om de edubadge uit te kunnen geven en kunnen zelf bepalen of en met wie zij de edubadges willen delen.

Eenvoudig de echtheid controleren

Elke uitgegeven edubadge, die gedeeld wordt met een externe partij, is met 1 druk op de knop te controleren op echtheid.

Heb je een vraag over edubadges? Neem contact op.

Rob van der Werff

Rob van der Werff

Telefoonnummer

Wat zijn edubadges?

Met een edubadge beloon je als docent je studenten voor wat ze bereikt hebben. Dit digitale bewijsstuk geeft veel informatie over de inhoud van de behaalde leeruitkomsten. In de edubadges-backpack verzamelen studenten alle edubadges en kunnen zij een edubadge delen met werkgevers of andere onderwijsinstellingen. Dit kan het overstappen van opleiding naar werk vergemakkelijken en ook het switchen tussen opleidingen.

edubadges in het kort

Infographic edubadges

De infographic vat in één oogopslag samen hoe edubadges zijn en hoe het werkt.

Bekijk de infographic

Wat betekent edubadges voor de docent?

Bekijk de video voor uitleg over hoe je edubadges uit kunt geven aan studenten of werkenden, als bewijs van kennis en vaardigheden die ze hebben opgedaan.Interesse in edubadges?

Stuur een e-mail naar support@edubadges.nl. Je kan ook direct een één-op-één afspraak met ons inplannen.

Wil je weten of je instelling al gebruik maakt van de dienst of hoe je instelling de dienst kan aansluiten, ga naar ‘starten met edubadges’.

Npuls - microcredentials

We werken aan de doorontwikkeling van edubadges, onder andere om bij te dragen aan de ambities van het Npuls programma. Om studenten hun eigen leerroute te laten kiezen en volgen, waarbinnen microcredentials een erkenbare en herkenbare waarde hebben.