Doe de duurzaamheidsscan: SURF Groene ict Maturity Model

Hoe duurzaam is jouw instelling? Met het SURF Groene ict Maturity Model (SGIMM) krijg je inzicht in de rol die ict kan spelen bij verduurzaming. Scholen, universiteiten en onderzoeksinstellingen kunnen met het SGIMM snel, goedkoop en zelfstandig een scan maken. Download de SGIMM-documenten en ga direct aan de slag.

24 aspecten van groene ict maturity mode

Scan van groene ict in de organisatie

SURF heeft het SGIMM samen met het hoger onderwijs ontwikkeld toen daar een sterke behoefte bleek aan meer inzicht in de rol van ict bij duurzaamheid. Instellingen kunnen met het SGIMM zelf een scan maken van de volwassenheid van groene ict binnen de eigen organisatie. Je geeft voor elk van de 24 aspecten aan in welke fase jouw instelling zich bevindt. Zo zie je snel waar focus op duurzaamheid is en waar niet. Het SGIMM kan gebruikt worden om intern de dialoog op gang te brengen, om draagvlak en consensus te creëren en om verbeteractiviteiten te identificeren.

Documenten

De SGIMM Toolkit bevat twee documenten:

Ondersteuning

SURF kan ondersteuning bieden bij het gebruik van het SURF Groene ict Maturity Model. Denk daarbij aan hulp bij het samenstellen van het assessmentteam, het maken van de analyse en het opstellen van een verbeterplan. Interesse? Neem dan contact op via mvo@surf.nl.

Ook voor andere organisaties

Hoewel het SGIMM is ontwikkeld voor het hoger onderwijs en inmiddels bij meerdere universiteiten en hogescholen is gebruikt, kan het ook door organisaties in andere sectoren gebruikt worden. Zij zullen dan wel zelf een sectorspecifiek domein moeten opstellen als ze ook de primaire processen willen meenemen. Mocht je zelf een domein hebben ontwikkeld, laat het ons weten. Dan zullen wij dat hier vermelden.

24 aspecten van groene ict maturity mode