SURF Innovatielab

Samen met onze leden en partners onderzoekt het SURF Innovatielab technologische innovatie voor onderwijs en onderzoek. De focus ligt daarbij op uitdagingen van overmorgen (2-5 jaar in de toekomst). Door te experimenteren met nieuwe technologieën ontdekken we meer over de mogelijkheden en toepassingen hiervan.

SURF Lab image technology

Doe mee met het Lab

Het Lab zet nadrukkelijk in op samenwerking met zowel research communities en onderzoekers, als met technology providers.

Samenwerkingspartners

Aan de vraagzijde halen we input op en co-creëren we met onderzoeks- en onderwijsinstellingen en research communities.  En aan de aanbodzijde sparren en experimenteren we samen met onderzoekers (bijvoorbeeld uit informatica en computer science), technology providers (leveranciers van hardware, software of cloud technologie waarmee wij oplossingen proberen te genereren) en het Netherlands eScience Center. Ook betrekken we in toenemende mate masterstudenten bij delen van de experimenten en projecten.

Wie kan meedoen?

Het Lab staat open voor samenwerking met allerhande partners, van SURF-leden tot technology providers en bedrijven. Op dit moment werkt het Lab op veel verschillende manieren samen met partners, waarbij die samenwerking echt een kwestie van maatwerk is. Samenwerking komt tot stand door persoonlijke afstemming tussen geïnteresseerde partijen en specialisten van SURF.

Hoe kan ik meedoen?

Heb je interesse om te bespreken hoe je kunt meedoen? Neem dan contact op met de programmamanager van het betreffende innovatiethema.