Edge-oriented Technologies

We maken allemaal gebruik van de cloud, en ook voor onderzoek en onderwijs biedt de cloud veel mogelijkheden. Bijvoorbeeld om real-time data te verzamelen. In dit thema onderzoeken we nieuwe cloudtechnologieën, met name edge computing en internet of things.

Labs thema edge oriented technologies

Over Edge-oriented Technologies

Bij Edge-oriented Technologies richten we ons op de ontwikkelingen van publieke en private clouds, edge computing en internet of things (IoT). Publieke clouds zoals AWS, Azure en Google bieden steeds meer innovatieve diensten aan voor onderzoek en onderwijs.

Meer over Edge-oriented Technologies

Icoon contactpersoon

Erik Kentie

Program Manager SURF Open Innovation Lab (Edge-oriented Technologies)
Telefoonnummer
+31 6 22 09 03 12
SURF Lab image technology

Over het Lab

Het Lab experimenteert met nieuwe technologieën en richt zich op innovaties voor onderwijs en onderzoek. De focus ligt daarbij op uitdagingen van overmorgen (2-5 jaar in de toekomst).

Meer over het Lab

Projecten rond Edge-oriented Technologies

Veiligere steden met slimme fietsen, edge computing en publieke clouds

Kleine randapparatuur op fietsen helpt de veiligheid en het welzijn in steden te verbeteren door de omgeving autonoom te analyseren. In het project Smart Bikes werken HvA, Velotech Solutions en SURF samen aan oplossingen voor een slimme stad. SURF ontwikkelt de digitale infrastructuur die nodig is om een vloot fietsen in een stad op afstand te bedienen, met behulp van commerciële clouddiensten.

Meer over dit project

5G-IoT Lab

In het 5G-IoT Lab faciliteren we onderzoek en innovatie in internet of things. Daarbij maken we gebruik van de nieuwste communicatietechnologieën, zoals 5G.

Meer over dit project

Techport

In het Techport ondersteunen we de ontwikkeling  van voorspelmodellen voor de procesindustrie. We bouwen daarvoor een veilige cloudinfrastructuur, om data te verzamelen, te delen en verschillende cloudomgevingen te ondersteunen.

Meer over dit project

Living Lab TU/e-platform

In dit project ontwikkelen we het ‘Living Lab TU/e-platform', een platform voor het verzamelen en gebruiken van data in het Living Lab TU/e. We hebben aandacht voor het gecontroleerd en veilig gebruik van privacygevoelige data, zodat die door onderzoekers kunnen worden gebruikt.

Meer over dit project