Netwerkinfrastructuur ict-voorzieningen

Het netwerk is de basis van alle ict-voorzieningen op jouw instelling. Zonder stabiel netwerk geen onderwijs, onderzoek en innovatie met ict. Daarom werken we vanuit SURF continu aan een betrouwbaar, flexibel en krachtig netwerk.

Uitgelicht

SURFfirewall

SURFfirewall neemt aanbesteding, configuratie en beheer van je firewall uit handen. Voor een vast tarief per maand krijg je een firewall ...
Meer weten?
SURFfirewall

Hoe moleculen communiceren

De software van Alexandre Bonvin probeert te voorspellen hoe moleculen communiceren. En gebruikt daarvoor computerkracht van over de hele wereld.
Meer weten?
spijkers in een bord complex verbonden door garen

Diensten

SURFwireless: Wifi as a Service

SURFwireless biedt je een betrouwbaar wifi-netwerk van hoge kwaliteit. Hiermee hebben je gebruikers altijd snel en betrouwbaar wifi.
Meer weten?
Twee studenten in een open hal met een laptop

Snelle en betrouwbare internetverbinding met SURFinternet

SURFinternet biedt het Nederlandse onderwijs en onderzoek een snelle, betrouwbare internetverbinding van 1 tot 100 Gigabit per seconde.
Meer weten?
onderzoekers zoeken in data gegevens uit

Al je locaties aangesloten op het SURF-netwerk

Sluit eenvoudig al je locaties of datacentra aan op ons netwerk. Wij maken een point-of-presence voor je zodat je altijd beschikt over onze diensten.
Meer weten?
Close-up van hand die kabels in hardware bevestigd

Doe kennis op

ict’ers van het Groninger Forum

SURFwireless neemt beheer over van bestaand wifi-netwerk Groninger Forum

Kan SURFwireless ook uit de voeten met een bestaand wifi-netwerk?

Lees verder

Netwerk-wiki

Bezoek de Netwerk-wiki voor praktische informatie over het gebruik van het SURF-netwerk. Je vindt hier o.a. technische informatie over de diensten en de ontwikkeling ervan.

Innovatie

Project SURFnet8

We werken aan de doorontwikkeling van het vaste deel van het nationale onderwijs- en onderzoeksnetwerk. Lees hier over de vernieuwingen.
Meer weten?
Close-up netwerkkabels

Innovatieblog Netwerk

Op communities.surf.nl vind je informatie overinnovaties rond de netwerkinfrastructuur van SURF voor het onderwijs en onderzoek. Nationaal en internationaal. Over de ontwikkelingen rond Project SURFnet8, over lichtpaden en het lichtpadenknooppunt NetherLight en over innovatieve technologieën zoals on-demand netwerkdiensten.
Naar Netwerkinfrastructuur op SURF Communities

Draadvrije campus

De komende jaren wordt de behoefte aan draadvrije communicatie op campussen alleen maar groter. Lees hier hoe SURF en de instellingen hier samen aan werken.

Inspiratie

SURF-netwerk use cases

Het netwerk is natuurlijk de basis voor onderwijs, onderzoek en innovatie. Maar sommigen gebruiken het SURF-netwerk nét even wat anders. Lees meer!
Meer weten?
spijkers in een bord complex verbonden door garen
Illustratie van campusgebouw met iconen van ict-voorzieningen

Hoe doen ze het in Zweden?

Sunet is de SURF van Zweden. Net als haar Nederlandse tegenhanger biedt de Scandinavische organisatie zowel een nationaal netwerk als een scala van diensten aan. Sommige van deze diensten zijn behoorlijk ambitieus. Kunnen we iets van de Zweden leren? Lees verder in SURF Magazine.

Lees het artikel