Rss

Nieuws

 • Nieuwe directe link vanuit Zuid-Afrika draagt bij aan internationaal onderzoek

  Nieuws - De Zuid-Afrikaanse NREN (National Research and Education Network), bestaande uit SANReN en TENET, is via een 20 Gbit/s-verbinding aangesloten op NetherLight, de open exchange van SURF in Amsterdam. Deze nieuwe directe link biedt capaciteit voor een aantal internationale wetenschappelijke projecten, waaronder de SKA (Square Kilometre Array).

 • Omaanse NREN sluit aan op NetherLight via 1 Gbit/s-verbinding

  Nieuws - OMREN, de Omaanse NREN (National Research and Education Network), is vanuit de hoofdstad Masqat aangesloten op de open lichtpadenexchange NetherLight in Amsterdam. De directe 1 Gbit/s-verbinding biedt OMREN nieuwe mogelijkheden voor internationale samenwerking.

 • Snel data delen met Zuid-Korea via NetherLight

  Nieuws - Met NetherLight in Amsterdam heeft Nederland een belangrijk knooppunt voor het transporteren van grote hoeveelheden onderzoeksdata over de hele wereld. Ook het Zuid-Koreaanse KISTI werkt nu samen met SURFnet om het netwerk te gebruiken. Daardoor kunnen Koreaanse onderzoekers snel data van CERN ontvangen.

 • Indiaas onderzoeksnetwerk aangesloten op NetherLight

  Nieuws - Het National Knowledge Netwerk (NKN) uit India is aangesloten op NetherLight, de open lichtpadenexchange van SURFnet. Nederlandse onderwijs- en onderzoeksinstellingen kunnen nu met hoge snelheid data uitwisselen met de meer dan 1.600 universiteiten en onderzoeksinstellingen in India.

 • Microsoft ExpressRoute nu rechtstreeks via SURFnet beschikbaar

  Nieuws - Op SURFnet aangesloten instellingen kunnen hun instellingsinfrastructuur nu rechtstreeks aan de Microsoft-cloud koppelen met SURFlichtpaden. SURFnet gebruikt hiervoor de overeenkomst die GÉANT heeft afgesloten met Microsoft. GÉANT is de eerste niet-commerciële partij ter wereld met directe koppelingen via ExpressRoute.