Regie op de digitale leeromgeving

Hoe kom je tot een visie op de leeromgeving, wat is een modulair opgebouwde leeromgeving en welke integratievraagstukken komen daar bij kijken? Vind praktische checklists, handleidingen, tools, praktijkvoorbeelden en kernbegrippen die door collega’s van onderwijsinstellingen samen met SURF zijn ontwikkeld.

Jongen in open bibliotheek achter computer

Visie digitale leeromgeving

Studenten en docenten hebben steeds veranderende behoeftes als het gaat om het gebruik van tools in het onderwijs. Een instelling moet hier met de digitale leeromgeving flexibel op in kunnen spelen. Hoe vorm je een visie op de digitale leeromgeving?

Werkboek Visie op de digitale leer- en werkomgeving (DLWO)

Twee studenten samen achter een laptop

Ben jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van een visie voor het inrichten van een digitale leeromgeving? Het werkboek ‘Visie op de digitale leer- en werkomgeving’ (DLWO) kan je helpen. Het bevat adviezen over hoe je een visie vormt en je vindt er hulpmiddelen zoals instrumenten, praktijkbeschrijvingen en opdrachten. 

Ga naar het werkboek

Visie workshops

SURF heeft diverse workshops bij instellingen verzorgd om te helpen bij het vormen van een visie. De video van Zuyd Hogeschool laat zien hoe een visieworkshop van SURF in zijn werk gaat.