SURFnet-netwerk Dashboard

Het SURFnet-netwerk Dashboard biedt instellingen een overzicht van alle SURFnet-netwerkdiensten. Hiermee kunnen infraverantwoordelijken en infrabeheerders van instellingen onder andere grafieken met verkeersstatistieken zien.

man en vrouw achter laptop bij de Wageningen Universiteit

Instellingen vragen meer controle

Instellingen vragen om meer controle over de diensten die zij afnemen. Ze willen diensten eenvoudig kunnen aanvragen, configureren en beheren. Daarnaast willen ze een duidelijk overzicht van de beschikbare capaciteit, om de beschikbare bandbreedte flexibeler en efficiënter te kunnen gebruiken. SURF ontwikkelt daarom het SURFnet-netwerk Dashboard, waarvoor personen met de rol ‘infraverantwoordelijke’ en ‘infrabeheerder’ in SURFnet Autorisatie Beheer (SAB) toegang hebben met hun instellingsaccount.

Inzicht in poorten en diensten

Het SURFnet-netwerk Dashboard biedt:

 • Inzicht in jouw diensten
  Je ziet een overzicht van de afgenomen netwerkdiensten en een poortoverzicht van SURFinternet  en SURFlichtpaden. Ook zie je een overzicht van diensten naar serviceproviders (via Netherlight). Je kunt filteren en via het detailstabblad kun je detailinformatie krijgen van een dienst.
 • Verkeersstatistieken
  Op de overzichtspagina zie je in een oogopslag hoe het gaat met je afgenomen diensten. Je ziet ook realtime statistieken. Die statistieken kun je ook exporteren.
 • Beschikbaarheids-, delay- en jitterprestaties
  Naast realtime verkeersstatistieken zie je ook ook de delay, jitter en beschikbaarheidsprestaties.
 • Recente berichten
  Op de overzichtspagina zie je een samenvatting van gepland onderhoud en veranderingen in een of meerdere van je diensten.
 • Personalisatiemogelijkheden
  Je kunt al je diensten een eigen herkenbare naam geven.

Toegang tot het SURFnet-netwerk Dashboard

Voor het gebruik van het SURFnet-netwerk Dashboard, moeten eenmalig enkele stappen doorlopen worden. Zodra de toegang geregeld is, is het SURFnet-netwerk Dashboard beschikbaar voor infraverantwoordelijken en infrabeheerders via https://netwerkdashboard.surfnet.nl/index.php.

Toekomst

Allereerst verwerken we de gebruikersfeedback die we op de nieuwe versie - die 6 mei live is gegaan - ontvangen. Daarna voegen we de multipoint-to-multipointdiensten (E-LAN) die in de komende tijd in productie komen toe. Op de langere termijn willen we ticketinginformatie tonen. Je kunt dan bijvoorbeeld de status van storingsmeldingen volgen en de status van aanvragen die je hebt gedaan. Daarnaast willen we alle netwerkdiensten via selfservice beschikbaar stellen. Uiteraard staan we open voor ideeën voor nieuwe features vanuit de doelgroep.

Meer informatie

 • Neem voor feedback, vragen, wensen en ideeën over het SURFnet-netwerk Dashboard contact op met productmanager Netwerkdiensten Richa Malhotra (zie contactgegevens onder aan deze pagina)
 • Lees meer over het aanvragen van toegang tot het SURFnet-netwerk Dashboard op onze wiki
 • Neem voor meer informatie over de netwerkdiensten contact op met SURFnet Klantsupport via klantsupport@surfnet.nl.