Winnaar SURF Research Support Champion Awards 2023: Anne Mickan

Anne Mickan is Research Software Engineer bij RadboudUMC. Onder andere door haar veelzijdigheid als onderzoeksondersteuner wint zij een van SURF Research Support Champion Awards 2023.

Mensen die praten op SURF Research Day

Uitreiking Research Support Champion Awards op 23 mei 2023

Op 23 mei kreeg Anne Mickan de Research Support Champion Award 2023 uitgereikt. Bekijk hieronder dit feestelijke moment. Onder de video lees je meer over Anne en waarom ze de award gewonnen heeft.

Het moment dat Anne de Research Support Champion Award 2023 overhandigd krijgt.

Wat zeggen collega’s over Anne?

SURF Research Support Champions Awards 2023 - Anne Mickan met de award

Op zoek naar de beste oplossing

Anne is een uitzonderlijke research software engineer, met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Ze reageert snel op vragen en zoekt altijd naar de beste oplossing. Ze is een teamspeler en weet goed de verbinding te leggen met de onderzoekers van Radboudumc. Ze laat onderzoekers zien hoe ze software het beste kunnen inzetten bij het doen van hun onderzoek.

Drijvende kracht achter grand-challenge.org

Daarnaast is Anne een drijvende kracht achter grand-challenge.org. Dit is een platform waarop machine learning-gebaseerde oplossingen worden ontwikkeld voor uitdagingen op het vlak van biomedical imaging. Onderzoekers over de hele wereld gebruiken grand-challenge.org. Dit platform brengt alle informatie rondom uitdagingen in het domein van biomedische beeldanalyse op één plek bij elkaar.

Anne helpt gebruikers om de uitdagingen te formuleren en op het platform te delen. Verder voegde ze meer dan 100 nieuwe features toe aan het platform, waaronder functies voor tweefactorauthenticatie, menselijke correctie van AI-resultaten en vele UX-verbeteringen.

Wat zegt de jury over Anne?

Het is indrukwekkend om te zien dat Anne zoveel technische problemen van onderzoekers oplost. Dat is wat ons betreft de kern van ondersteuning en haar manier van werken sluit daarmee naadloos aan op de behoeftes van onderzoekers.

Daarnaast valt Annes veelzijdigheid op als research support engineer. Met groot gevoel voor communicatie helpt ze onderzoekers, maar ze levert ook een belangrijke technische en inhoudelijke bijdrage aan het platform grand-challenge.org. Met haar bijdrage aan dit platform heeft zij een substantieel aandeel in de ontwikkeling van een standaard voor oplossingen voor machinaal leren in biomedische beeldvorming voor onderzoekers over de hele wereld.

Lees het hele juryrapport (pdf)

Hoe hoopt Anne anderen te inspireren?

SURF Research Support Champions Awards 2023 - Anne Mickan ontvangt award

Anne: "Ik heb zelf een aantal jaren als wetenschapper gewerkt, dus ik weet me goed in onderzoekers te verplaatsen en weet ook hoe belangrijk het is om dat te doen. Je moet goed kunnen luisteren naar de behoefte van de onderzoeker om uiteindelijk bij een passende oplossing uit te komen, zodat zij hun onderzoek efficiënt en binnen de FAIR-principes kunnen uitvoeren.

Mijn tip: wees flexibel en denk creatief mee. De mogelijkheden binnen de bestaande onderzoeksinfrastructuur zijn vaak beperkt, maar er is altijd een oplossing voor de onderzoeker, en als je creatief meedenkt en open communiceert vind je die wel als onderzoeksondersteuner.”

Naar de Hall of Fame - Research Support Champions