XR Developer Network

Werk jij aan eXtended Reality (XR) binnen onderwijs of onderzoek? En wil jij jouw kennis en ervaring van XR naar een hoger niveau tillen of wil je jouw kennis delen met anderen? Sluit dan aan bij het XR Developer Network van SURF.

XR Developer network

Het XR Developer Network is een community van mensen die interesse hebben in het onderwerp XR binnen onderwijs en/of onderzoek en technische kennis met elkaar willen uitwisselen. Deze groep legt de focus op de technische kant van XR als aanvulling op de bestaande communities rond eXtended Reality.

Het doel van dit netwerk is het samenbrengen van mensen om kennis te delen en ervaring uit te wisselen, zodat we het technologische kennisniveau van XR verhogen. Op deze manier willen we het gebruik van XR voor onderwijs en onderzoek in Nederland naar een hoger niveau tillen. Het netwerk is niet gebonden aan een specifiek toepassingsdomein of sector. Ook hoef je geen technische kennis te hebben om deel te nemen.

We hebben het gevoel dat er veel te winnen is door samen te komen, van elkaar te leren en elkaar te inspireren, (gedeelde) uitdagingen met betrekking tot de technologie, XR-ontwikkelingen te bespreken of zelfs samen te ontwikkelen. Kortom, we bouwen aan een bloeiende gemeenschap, op dit moment heeft het netwerk ongeveer 50 leden van verschillende instellingen en sectoren.

Activiteiten

Het XR Developer Network organiseert elk jaar een reeks bijeenkomsten, zowel online als op locatie. Met de bijeenkomsten op locatie kun je elkaar persoonlijk ontmoeten en zijn er mogelijkheden om demo’s te geven. Houd deze pagina in de gaten voor updates.

15-5-2024 Online AI
3-7-2024 Live @ National XR Day - UTwente t.b.d.
25-9-2024 Online t.b.d.
4-12-2024 Live @ SURF Utrecht  t.b.d.

XR Innovatie Forum

Om buiten de meetings met elkaar in contact te blijven, kennis te delen en te discussiëren gebruiken we het XR Innovatie Forum

Dit is een online discussieplatform waar je met SURFconext op kunt inloggen, ook als je geen lid bent van het XR Developer Network.

Wil je lid worden?

Je hoeft geen technische achtergrond te hebben om lid te worden! Voorwaarde is wel dat jouw instelling is aangesloten bij SURF. Sluit je aan en mail naar xr@surf.nl om je aan te melden bij het netwerk. We houden je dan op de hoogte van toekomstige activiteiten.

Wil je bijdragen?

We streven ernaar om het onderwerp van de volgende bijeenkomst(en) enige tijd van tevoren bekend te maken, zodat we de juiste sprekers kunnen vinden. Als je wilt presenteren voor een gepland onderwerp, of andere suggesties voor onderwerpen hebt, neem dan contact op.

Afgezien daarvan is er altijd ruimte om andere soorten activiteiten te introduceren (zoals een demosessie, een hackathon, etc.). We horen graag jullie ideeën en bespreken ze verder.

Lees meer over XR

Bekijk de pagina XR voor onderwijs en onderzoek voor meer informatie over eXtended Reaility.
Of lees de samenvatting van de vorige bijeenkomsten:

  • 28-02-2024 Responsible XR @ SURF Utrecht
  • 26-01-2023 Kickoff @ SURF Utrecht
  • 30-03-2023 Lees de samenvatting van de bijeenkomst "Discussie over delen" @Saxion Reality Check Festival
  • 05-07-2023 Probeer een apparaat! sessie @ Nationale XR Dag, TU Delft
  • 11-10-2023 Vervolg discussie over delen @ SURF Utrecht