5x impact in 2022: (Inter)nationale samenwerking

Welke (inter)nationale samenwerkingen ging SURF aan in 2022? Het Nationaal Groeifonds kende het programma Digitaliseringsimpuls Onderwijs 560 miljoen euro toe in 2022. Verder tekende SURF voor duurzame digitalisering en vonden bestuurders en CSC's elkaar sector-breed in gemeenschappelijke uitdagingen en verschillen tijdens de SURF Summit.

studenten in Zwolle zitten op de grond met laptop
Scholieren van het mbo op laptops

Het mbo brengt volume en verbinding met zich mee

Maar liefst 49 van de 59 mbo-instellingen zijn aangesloten bij SURF en de belangstelling vanuit de andere scholen is groot. Sinds 2014 is het mbo met drie leden vertegenwoordigd in de ledenraad en sinds dit jaar draagt het ook bij aan de innovatiemiddelen. Daarmee is de sector een volwaardig lid van de coöperatie SURF.

Lees meer

studenten in Zwolle zitten op de grond met laptop

Nationaal Groeifonds kent mbo, hbo en universiteiten 560 miljoen euro toe

Het Nationaal Groeifonds kende in 2022 560 miljpen euro toe aan het programma Digitaliseringsimpuls Onderwijs. De aanvraag voor het programma is gezamenlijk ingediend door alle publieke mbo-instellingen, hogescholen en universiteiten in Nederland.

Lees meer

SURF Summit: digitale soevereiniteit in onderwijs en onderzoek

Welke vragen en dilemma’s rondom digitale soevereiniteit spelen er binnen onderwijs en onderzoek? Tijdens SURF Summit 2022 vonden bestuurders en CSC’s elkaar sectorbreed in gemeenschappelijke uitdagingen of juist verschillen. Dat maakte het tot een waardevolle dag.

Minister Adriaansens (midden) krijgt het manifest overhandigd (foto: Marco de Swart)

SURF tekent voor duurzame digitalisering

De Nationale Coalitie Duurzame Digitalisering (NCDD) riep de overheid op tot het maken van een integrale aanpak voor duurzame digitalisering door middel van een manifest in 2022. SURF hecht veel waarde aan duurzame digitalisering en is daarom trotse medeondertekenaar van het manifest van de NCDD.

Lees verder