Artificial intelligence

Hoe ziet een digitale onderzoeksinfrastructuur voor kunstmatige intelligentie eruit? Dat onderzoeken we, zodat we toewerken naar nieuwe en verbeterde componenten van een digitale infrastructuur voor onderzoek.

Artificial Intelligence theme Lab

AI in operations

AI heeft via onderzoek en onderwijs een prominente link met SURF-activiteiten. Als infrastructuuraanbieder heeft AI daarnaast ook het potentieel om IT-operations te vergemakkelijken en efficiënter te maken.

Van de landelijke supercomputer en clouddiensten tot het netwerk, van eerstelijnsondersteuning tot specialistische inzichten: er wordt enorm veel data gegenereerd. Door effectiever gebruik te maken van de onderliggende hulpbronnen kunnen we betere diensten leveren tegen een lagere energievoetafdruk.

We werken aan een technische proof of concept om energiebewust computergebruik te implementeren. We onderzoeken ook hoe we meer intelligentie kunnen toevoegen aan onze netwerkactiviteiten. We maken hierbij verbinding met andere NREN's en verschillende infrastructuurpartners om best practices te delen en voorop te lopen in wat mogelijk is. 

Wilt u bijdragen aan dit domein? Neem dan rechtstreeks contact met ons op of discussieer mee in onze AI-community.