SURF Research Cloud

Platform voor onderzoek en samenwerking

SURF Research Cloud is een portaal waarin je eenvoudig een virtuele onderzoeksomgeving bouwt. Je kunt voorgeconfigureerde workspaces en datasets gebruiken of ze zelf toevoegen. Instellingen, onderzoekscommunity's en leveranciers kunnen bijdragen aan de functionaliteit en de catalogus van Research Cloud door hun reken- en datadiensten te integreren.
Onderzoekers in workshop met beeldscherm

Voordelen

Creëer reproduceerbare onderzoeksomgevingen

Als onderzoeker of onderzoeksondersteuner kun je een werkomgeving creëren voor een specifiek onderzoeksproject. Je kunt bijhouden wat je in deze workspace hebt geïnstalleerd, en later kun je de omgeving eventueel met wat kleine aanpassingen hergebruiken voor een nieuw project.

Gebruik de beste voorzieningen voor je onderzoek

Via SURF Research Cloud krijg je gemakkelijk toegang tot verschillende diensten voor high-performance cloudcomputing, data-opslag en datamanagement.

Veilig samenwerken

Onderzoekers werken steeds vaker samen in multidisciplinaire teams en over de grenzen van instituten en landen heen. Hoe bied je jouw collega's veilige toegang tot de onderzoeksomgeving? Met SURF Research Cloud is deze authenticatie eenvoudig.

Heb je een vraag over SURF Research Cloud? Neem contact op.

Ivar Janmaat

Ivar Janmaat

Telefoonnummer

SURF Research Cloud in 2 minuten

Video: SURF Research Cloud in 2 minuten

Creëer reproduceerbare onderzoeksomgevingen

Als onderzoeker of onderzoeksondersteuner kun je een werkomgeving creëren voor een specifiek onderzoeksproject. Maar hoe houd je bij wat je in deze workspace hebt geïnstalleerd? En wat als je de werkomgeving later met wat kleine aanpassingen wil hergebruiken?

Research Cloud is gebaseerd op het principe van infrastructuur-als-code. Research Cloud-catalogusitems zijn door mensen leesbare scripts die als verschillende versies kunnen worden opgeslagen. Wanneer ze binnen Research Cloud worden uitgevoerd, leveren ze de onderzoeksomgeving precies zoals het configuratiebestand aangeeft. De gespecificeerde onderzoeksworkspace kan bestaan uit IaaS-, PaaS- of SaaS-resources en kan datasets bevatten, zodat je op elk gewenst moment jouw werkomgeving opnieuw kunt opbouwen. Of je kan ervoor kiezen om alleen bepaalde delen van het script te hergebruiken voor het genereren van een nieuwe workspace voor een nieuw onderzoeksproject.

Gebruik de beste voorzieningen voor je onderzoek

Voor je onderzoek heb je wellicht specifieke reken- of opslagvereisten. Met Research Cloud kun je HPC Cloud-machines beheren en verbinding maken met Research Drive. Connecties met iRODS-instanties bij SURF komen binnenkort ook beschikbaar. Commerciële cloudaanbieders via SURFcumulus en on-campus OpenStack-oplossingen worden in de toekomst toegevoegd aan de beschikbare opties in Research Cloud. Zo kun je altijd de beste reken- en opslaginfrastructuur voor jouw onderzoek kiezen en combineren.

Veilig samenwerken

Onderzoekers werken steeds vaker samen in multidisciplinaire teams en over de grenzen van instituten en landen heen. Hoe bied je jouw collega's veilige toegang tot de onderzoeksomgeving? Met SURF Research Cloud is deze authenticatie eenvoudig. SURF Research Cloud is geïntegreerd met SURF Research Access Management, een authenticatie- & autorisatie-infrastructuur-as-a-service.

Deze dienst is ISO 27001-gecertificeerd

Dit betekent dat we voldoen aan de hoge eisen van deze internationale standaard op het gebied van informatiebeveiliging.

Lees meer