Digitaal toetsen onderwijs & ict

Flexibiliteit is precies wat het onderwijs moet organiseren voor studenten. Er is een grote vraag naar expertise en faciliteiten op het gebied van online toetsen en beoordelen op afstand. SURF biedt onderwijsinstellingen extra ondersteuning hierbij tijdens de coronacrisis.

Uitgelicht

laptop met afbeelding homepage Vraagbaak Online Oderwijs

Digitaal toetsen in coronatijd

Je wilt het onderwijs zoveel mogelijk laten doorgaan, ondanks alle maatregelen voor het coronavirus. Maar wat komt er kijken bij digitaal toetsen? In de community ‘Vraagbaak Online Onderwijs’ delen we vragen en antwoorden uit het hele land.

Ga naar de community

Studenten achter de computer voor digitale toets

Veilig en flexibel toetsen voor iedereen?

SURF heeft in samenwerking met de SIG Digitaal toetsen een proof of concept (PoC) van een virtuele toetswerkplek ontwikkeld, waarin de student veilig een toets kan maken en inleveren bij de docent. De volgende stap is doorontwikkeling tot een dienst.

Bekijk de demo

Uitdagingen

Een lege zaal waar digitaal getoetst wordt

Veilig toetsen op afstand

Voor welke uitdagingen staan instellingen bij het veilig digitaal toetsen van studenten?

  • Hoe kun je online proctoring het beste inzetten bij toetsen op afstand?
  • Hoe kun je het gehele toetsproces veilig maken?
  • Hoe kun je altijd en overal veilig en flexibel toetsen afnemen bij studenten?

Lees meer

SURF Communities

Uitdagingen delen binnen community

Digitaal toetsen roept veel vragen op en daarin sta je niet alleen. Landelijke experts en gebruikers in de special interest group (SIG) Digitaal Toetsen proberen met elkaar antwoorden te vinden. De SIG faciliteert kennisdeling, samenwerking en visievorming met als doel meer én beter digitaal toetsen te realiseren.

Ga naar SIG Digitaal toetsen

Online proctoring

online proctoring

Whitepaper online proctoring: surveilleren op afstand

Heb je ondersteuning nodig bij het maken van de keuze online proctoring in te zetten bij toetsen op afstand? SURF publiceert naar aanleiding van de coronacrisis een update van de whitepaper online proctoring uit 2016.

Lees de whitepaper

Iris Huis in t Veld - Privacyspecialist

Vragen en antwoorden over online proctoring

Hoe werkt online proctoring, hoe raakt het je privacy en wat zijn je rechten? Wat zijn de feiten en de fabels? En wat zijn de zorgen? Bekijk de video en vind antwoorden op veelgestelde vragen over online proctoring.

Lees meer

Veilige toetsafname

Studente achter computer

Maak je toetsproces veilig

Heb je ondersteuning nodig bij het veilig maken van het toetsproces van je instelling? Download ons gratis werkboek vol handige tips en tools.
Meer weten?