Digitaal toetsen

Het toetslandschap is sterk in ontwikkeling. De vraag naar digitaal toetsen stijgt snel en ook de diversiteit aan toetsvormen neemt sterk toe. Het toetsproces raakt steeds meer verweven met het onderwijsproces, waarbij toetsen geen afrekenmoment, maar een leermoment wordt.
Een lege zaal waar digitaal getoetst wordt

Een mooie ontwikkeling is dat het toetsproces steeds meer wordt gezien als leermoment in plaats van afrekenmoment. Hierdoor heeft toetsing andere vormen nodig en dat vraagt om andere technische ondersteuning.

Annette Peet (2023)

Annette Peet

Telefoonnummer
28 mrt — 17 mei
online

Wil jij weten hoe je e-portfolio kunt inzetten bij het volgen en beoordelen van studenten? En ben je benieuwd hoe andere instellingen dit aanpakken? SURF en de SIG digitaal toetsen organiseren een reeks webinars over e-portfolio met nieuwe inzichten over de inzet van e-portfolio. Ook kun je kennis en ervaring delen met collega’s uit andere instellingen.

Webinar

SURF Communities

Digitaal Toetsen

Er wordt steeds meer digitaal getoetst. Hiermee neemt de vraag naar veilige digitale toetswerkplekken toe. Ook zien we dat toetsen steeds meer een leermoment wordt, waarbij de focus verschuift naar het verzamelen van data en het geven van feedback aan studenten op basis van deze ‘datapunten’. De Special Interest Group Digitaal toetsen en SURF houden je via deze pagina's op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van digitaal toetsen. Wil je zelf iets te delen? Plaats dan zelf een artikel! Ben je op zoek naar experts of wil je deelnemen aan onze Teamsomgeving? Neem contact op via digitaaltoetsen@surf.nl
662 volgers