Research Capacity Computing Service

Research Capacity Computing Service (RCCS) is de SURF-inbestedingsdienst die rekensystemen op directe wijze ontsluit aan de bij SURF aangesloten instellingen. De dienst is gericht op het ontzorgen van IT-managers op het vlak van rekendiensten. RCCS biedt flexibiliteit, schaalbaarheid en expertise aan op basis van pay-per-use.
Accepteer cookies van derden om deze inhoud te bekijken. Klik hier om dit te doen.

Research Capacity Computing Service

Met RCCS kunnen instellingen hun medewerkers rechtstreeks toegang bieden tot de rekensystemen en expertise van SURFsara. Hiertoe koopt een instelling vooraf credits in.

Rekenkracht

RCCS biedt SURF-instellingen flexibiliteit en schaalbaarheid bij de toegang tot de onderstaande systemen:

Naast toegang tot de rekensystemen ontvangt een instelling maandelijks een verbruiksrapportage. Tevens hebben medewerkers van de instelling toegang tot de SURFsara Helpdesk, en kunnen ze advies krijgen over het optimaliseren van code en/of batch jobs.

Maatwerk

We zorgen ervoor dat RCCS aan de wensen van de gebruiker voldoet. Als er specifieke eisen zijn waarin RCCS (nog) niet voorziet, is het mogelijk om de dienst naar wens aan te passen. Zo bieden Cartesius en Lisa standaard 200 GB opslagruimte in de persoonlijke directory. Is dat niet voldoende? Dan breiden we op verzoek de opslagruimte en eventuele bijbehorende back-up uit. Is het wenselijk onderzoeksdata voor langere tijd op te slaan, dan kan er een rechtstreekse koppeling worden gelegd met het Nationaal Data Archief.

Ondersteuning

RCCS-gebruikers kunnen altijd een beroep doen op onze expertise. We kunnen bijvoorbeeld helpen eigen software of algoritme te draaien. Ons team installeert speciale softwarepakketten en helpt je de dienst optimaal te gebruiken of software te parallelliseren. Daarnaast kunnen RCCS-gebruikers online handleidingen raadplegen met onder andere suggesties voor een betere performance.

Helpdesk

Onze helpdesk is bereikbaar per telefoon of e-mail. Ook kan je een afspraak maken met een van onze medewerkers. Je kan je vragen of problemen doorgeven via helpdesk@surfsara.nl of telefonisch op 020-8001400. De helpdesk is bereikbaar tijdens kantooruren (9.00-17.00 uur). 

Voor specifiek advies over het optimaliseren van code voor een betere performance kan je terecht bij onze consultancydienst.

Voor wie?

Veel IT-managers lopen tegen de grenzen van hun systemen aan als het gaat om de hoeveelheid te verwerken data, de benodigde rekenkracht en de juiste expertise. Dat geldt voor IT-managers bij universiteiten, academische ziekenhuizen en hogescholen, maar ook voor IT-managers bij andere SURF-instellingen.

Meer informatie en contact

Meer (technische) informatie over het gebruik van RCCS vind je onder de gebruiksinformatie van de SURFsara systemen. Neem voor verdere vragen contact met ons op via info@surfsara.nl.

Deze dienst zit in het kernpakket van SURFsara

Laatste wijziging op 16 jan 2018