Research Capacity Computing Service (RCCS): directe toegang tot onze rekensystemen en expertise

Met Research Capacity Computing Service (RCCS) geef je jouw medewerkers toegang tot de rekensystemen en expertise van SURF. Om dit te kunnen doen, koop je bij ons van tevoren credits in. RCCS biedt flexibiliteit, schaalbaarheid en expertise aan op basis van pay-per-use.

Trede uit onderdeel supercomputer

Rekenkracht

RCCS biedt je flexibiliteit en schaalbaarheid bij de toegang tot de onderstaande systemen:

Naast toegang tot de rekensystemen ontvang je maandelijks een verbruiksrapportage. Ook krijgen medewerkers van jouw instelling toegang tot de helpdesk. Daarnaast kunnen we ze adviseren over het optimaliseren van code en/of batch-jobs.

Voor wie?

Soms loop je tegen de grenzen van een systeem aan. Bijvoorbeeld als het gaat om de hoeveelheid te verwerken data, de benodigde rekenkracht en de juiste expertise. Dat geldt voor IT-managers bij universiteiten, academische ziekenhuizen en hogescholen, maar ook voor IT-managers bij andere SURF-instellingen. RCCS is beschikbaar voor instellingen die lid zijn van SURF.

Maatwerk

We zorgen ervoor dat RCCS aan al je wensen voldoet. Als je specifieke eisen hebt waarin RCCS (nog) niet voorziet, kunnen we de dienst naar wens aanpassen. Zo bieden Snellius en Lisa standaard 200 GB opslagruimte in de persoonlijke directory. Is dat niet voldoende? Dan breiden we op verzoek de opslagruimte en eventuele bijbehorende back-up uit. Is het wenselijk onderzoeksdata voor langere tijd op te slaan? Dan leggen we een rechtstreekse koppeling aan met het Data Archive.

Ondersteuning

Onderzoekers die rekenen via RCCS kunnen altijd een beroep doen op onze expertise. We kunnen bijvoorbeeld helpen eigen software of algoritmes te draaien. Ons team installeert speciale softwarepakketten en helpt je de dienst optimaal te gebruiken of software te parallelliseren. Ook kunnen RCCS-gebruikers online handleidingen raadplegen met onder andere suggesties voor een betere performance.

Hulp en advies

Je kan een afspraak maken met een van onze medewerkers. Ook kun je vragen of problemen doorgeven via de helpdeskhelpdesk@surfsara.nl of telefonisch op +31 20 800 14 00. Onze helpdesk is bereikbaar tijdens kantooruren (9.00 - 17.00 uur).

Ben je op zoek naar specifiek advies over het optimaliseren van code voor een betere performance? Neem dan contact op met onze consultancydienst.

Meer informatie 

Meer (technische) informatie over het gebruik van de RCCS-systemen vind je onder de gebruiksinformatie van de SURF systemen