Een modelcontract

Wat is een modelcontract, wanneer kun je er gebruik van maken en wat zijn de voordelen? Op deze pagina lees je alles over het modelcontract.

Wanneer kun je gebruik maken van een modelcontract?

Je mag gebruik maken van een modelcontract, als de waarde van de opdracht gedurende de looptijd van de overeenkomst onder 70.000 euro ligt. Dit bedrag is gekoppeld aan de maximale waarde die de Gids Proportionaliteit hanteert voor een-op-een gunnen. Is het bedrag genoemd in je eigen inkoopbeleid lager dan 70.000 euro? Dan geldt dat bedrag als jouw drempel.

Wat is een modelcontract?

Om tot een modelcontract te komen, maakt SURF afspraken met een aanbieder, bijvoorbeeld over prijs, privacy en aansprakelijkheid. Dit doet SURF bij voorkeur namens een eerste ge├»nteresseerde instelling. Het modelcontract sjabloon wat hieruit voortvloeit is de basis voor het standaard beschikbaar modelcontract. Dit standaard beschikbaar modelcontract bieden we kosteloos aan.

Er zijn twee mogelijkheden om gebruik te maken van de dienst modelcontract:

  1. Neem het standaard beschikbaar modelcontract een-op-een over via Mijn SURFmarket.
  2. Maak gebruik van het standaard beschikbaar modelcontract sjabloon en neem contact op met de aanbieder om wijzigingen of aanvullende passende afspraken voor jouw instelling vast te leggen. Stuur dit door beide partijen ondertekende contract naar SURF.

In beide gevallen geldt dat de overeenkomst die de instelling sluit een overeenkomst is tussen je instelling en de aanbieder. SURF is hierin geen partij en niet aansprakelijk. SURF heeft naast het beschikbaar stellen van het modelcontract uitsluitend een rol bij escalaties en het faciliteren van het bestel- en facturatieproces. Als bij uitzondering het bestel- en facturatieproces buiten SURF verloopt moet dit in afstemming met SURF plaatsvinden. Stem je dit niet met SURF af en maak je uitsluitend gebruik van het sjabloon als vertrekpunt? Dan speelt SURF geen rol in de verdere dienstverlening.

Voordelen van het modelcontract via SURF

  • SURF maakt afspraken die je instelling kan overnemen. Door gebruik te maken van een modelcontract bespaar je je eigen resources.
  • Je sluit een-op-een een contract af met een marktpartij.
  • Neem je het standaard beschikbaar modelcontract een-op-een over? Dan bestel je nog eenvoudiger via Mijn SURFmarket.

Functionaliteit bestelproces modelcontract

We zien in de praktijk dat het merendeel van de instellingen gebruik maakt van het een-op-een overnemen van het standaard beschikbaar modelcontract. Met het aanvinken van de akkoordverklaring onderteken je namens je instelling de overeenkomst. Hiermee is een fysieke handtekening op papier overbodig geworden. Dit komt de snelheid van het hele proces ten goede. Meer over de functionaliteit modelcontract lees je in het nieuwsbericht op Mijn SURFmarket (achter inlog).

Hoe bepalen we welke modelcontracten er beschikbaar komen?

We bekijken regelmatig het bestaande contractportfolio en onderzoeken of een modelcontract mogelijk is. Voor instellingen is het mogelijk om een verzoek voor een modelcontract bij ons in te dienen. Ook een aanbieder kan een verzoek voor een modelcontract indienen. Ieder verzoek wordt getoetst op haalbaarheid. Daarnaast kennen we een aantal randvoorwaarden, bijvoorbeeld: er moeten meerdere instellingen interesse hebben getoond of de aanbieder moet al succesvolle afzet bij de instellingen hebben gerealiseerd. Neem voor je verzoek contact op met SURF.  

Welke modelcontracten zijn er beschikbaar?

Op Mijn SURFmarket (achter inlog) bekijk je het complete overzicht van welke modelcontracten beschikbaar zijn.

Bekijk het filmpje over een modelcontract:

Het modelcontract