Benutten van studiedata Onderwijs & ICT

Steeds meer onderwijs vindt online plaats, waardoor we ook meer studiedata kunnen verzamelen. Hoe benut je die studiedata op een veilige en betrouwbare manier om het onderwijs te verbeteren? Met learning analytics kan studiedata worden omgezet naar waardevolle rapportages, voor de docent én student.

Uitgelicht

 Theo Bakker aanvoerder Versnellingsplan Onderwijsinnovatie met ICT

Versnellingsplan: studiedata veilig en betrouwbaar

Theo Bakker vertelt hoe 8 hogescholen en universiteiten samenwerken in een 'Versnellingsplan' om substantiële stappen te zetten.

Lees meer

Vrouw achter laptop

Learning analytics in 5 stappen: Een handreiking voor de AVG

Wil jouw instelling starten met learning analytics? Gebruik dan dit stappenplan om zo de privacygevolgen van learning analytics direct te kunnen overzien.

Lees meer

student achter laptop op de bank

Hoe data de kwaliteit van onderwijs kunnen verbeteren

Ontdek de didactische, juridische, ethische en technische uitdagingen in de whitepaper. Laat je ook inspireren door de praktijkvoorbeelden en de tips.

Lees meer

Kennis

Kennisdossier: Benutten van studiedata

Vind praktische checklists, handleidingen, rapporten, praktijkvoorbeelden en kernbegrippen rondom het benutten van studiedata.

Meer weten?

Laat je inspireren in onze community over learning analytics

Kom in contact met collega’s en deel je kennis en ervaringen in de Special Interest Group Learning analytics.

Doe mee

Praktijk

Learning-analyticsexperiment

De mogelijkheden van learning analytics zijn groot, maar hoe pas je ze succesvol toe? Lees de geleerde lessen van 12 docenten.
Meer weten?
learning analytics

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze updates en je ontvangt maximaal 4 keer per jaar een e-mail met daarin de laatste ontwikkelingen.

Meld je aan

Over benutten van studiedata

Learning analytics

Learning analytics is het verzamelen en analyseren van studiedata die een student tijdens het online leren genereert. De studiedata worden omgezet naar waardevolle informatie en kan bijdragen aan de verbetering van de onderwijskwaliteit.

Bekijk meer kernbegrippen

Benutten van studiedata

De analyse van studiedata kan bijdragen aan een effectievere en efficiëntere begeleiding van studenten. Het biedt inzicht aan docenten, maar studenten kunnen ook zelf meer regie over hun eigen leerproces nemen. Bij het gebruik van studiedata geldt dat de privacy van studenten voorop staat. Wat kan SURF betekenen om dit in de toekomst mogelijk te maken?

Lees meer