Learning analytics Onderwijs & ICT

Analyse van studiedata kan bijdragen aan een effectievere en efficiëntere begeleiding van studenten. Hoe benut je die studiedata op een veilige en betrouwbare manier om het onderwijs te verbeteren? Met learning analytics kan studiedata worden omgezet naar waardevolle rapportages, voor de docent én student.

Projecten

Neural network

Artificial intelligence en machine learning

SURF loopt vooraan als het gaat om het toepassen van AI in onderzoek. Ook kijken we naar de mogelijkheden voor onderwijs en ICT-dienstverlening.

Meer weten?

learning analytics

Onderzoek naar infrastructuur Learning analytics

Onderwijsinstellingen en de publieke sector zien in dat de analyse van studiedata bij kan dragen aan een effectievere en efficiëntere begeleiding van studenten. Maar de vraag hoe ziet een infrastructuur voor een Learning analytics platform eruit?

Lees meer

Versnellingszone Studiedata

De zone ‘Veilig en betrouwbaar benutten van studiedata’ van het Versnellingsplan zorgt voor randvoorwaarden die het mogelijk maken dat instellingen regie kunnen voeren op het bewaren en analyseren van studiedata, met aandacht voor privacy en security. Bekijk de plannen en activiteiten in 2020.

Lees verder

Resultaten en updates

learning analytics

Markt- en technologieverkenning learning analytics

Hoe ziet het huidige aanbod van markt- en technologie aanbieders van learning analytics er uit? Hiervoor voerde Verdonck, Klooster en Associates (VKA) een markt- en technologieverkenning uit en op basis daarvan hebben we ambities geformuleerd.

Naar het rapport

Vrouw achter laptop

Learning analytics in 5 stappen: Een handreiking voor de AVG

Wil jouw instelling starten met learning analytics? Gebruik dan dit stappenplan om zo de privacygevolgen van learning analytics direct te kunnen overzien.

Lees meer

Student wordt begeleid in zijn werk

Kennis van learning analytics

Vind praktische checklists, handleidingen, rapporten, praktijkvoorbeelden en kernbegrippen rondom het benutten van studiedata.

Meer weten?

Versnellingsplan: Praktijkverhalen studiedata

5 zoneleden Studiedata van het Versnellingsplan vertellen hoe zij studiedata in hun instellingen inzetten om het hoger onderwijs te verbeteren.

Download het magazine

Cover Praktijkverhalen studiedata

Statisch Handboek Studiedata

Een gemeenschappelijke standaard voor het toetsen van analyses op studiedata in het hoger onderwijs. Hiermee wordt de validiteit en betrouwbaarheid van beleidsadviezen gewaarborgd.

Direct naar het handboek

Blijf op de hoogte

Laat je inspireren in de community

Kom in contact met collega’s en deel je kennis en ervaringen.

Learning analytics

SURF Communities

Update per mail

Blijf wekelijks op de hoogte van alle onderwijsactiviteiten van SURF. Meld je aan

Of ontvang maximaal 4 keer per jaar de laatste ontwikkelingen over learning analytics. Meld je aan