eduID: 1 digitale identiteit voor studenten

Onderwijs digitaliseert én flexibiliseert. Studenten willen zelf hun onderwijscarrière vormgeven. Dat zorgt voor logistieke en administratieve uitdagingen. Daarom ontwikkelt SURF samen met de instellingen eduID: 1 identiteit waarmee studenten bij iedere onderwijsinstelling terecht kunnen: voor, tijdens én na hun studie.

Vrouwen gebruiken laptop

Leren van andere initiatieven

Nationaal én internationaal ontstaan geregeld concepten die veel raakvlakken hebben met eduID. We onderhouden contact met deze initiatieven. Om van te leren, maar ook om mee samen te werken in de toekomst. Studentmobiliteit gaat namelijk steeds vaker over landsgrenzen heen.

Afstemming met initiatieven in Nederland

In Nederland en daarbuiten worden initiatieven ontwikkeld die raakvlakken hebben met eduID. Zo zijn we betrokken bij eduMij. EduMij is een initiatief van het ministerie van OCW. Momenteel werken DUO, SURF en de koepels dit uit. Het is geïnspireerd op MedMij.

Internationale initiatieven volgen

Waardevolle concepten die overlappen met eduID ontstaan in andere landen, zoals Zwitserland, Duitsland of Zweden. Ook vanuit de EU en het internationale onderwijs en onderzoeksnetwerk GÉANT komen belangrijke concepten tot stand, zoals MyAcademicID, European Student Card en Erasmus Without Papers.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!