Artificial intelligence
De toepassing van artificial intelligence (AI) speelt een steeds belangrijkere rol binnen onderzoek, onderwijs en bedrijfsvoering. Het biedt volop kansen voor verbetering en versnelling en leidt zeker ook binnen het onderzoeksveld en het onderwijs tot een digitale transformatie.
Man met gele cyber hoodie

Ik zie kunstmatige intelligentie eigenlijk als een nieuwe technische infrastructuur van ons denken.

Podcast SURF Sounds over responsible AI
Matthieu Laneuville

Matthieu Laneuville

Telefoonnummer

Responsible AI

Aangezien AI een steeds grotere rol speelt in ons leven, is het cruciaal om het zorgvuldig en verantwoordelijk te gebruiken en ontwikkelen. Ons AI-programma richt zich op het verkennen van AI-potentieel in onderzoek, onderwijs en operaties, met aandacht voor ethische principes en publieke waarden.

Bij SURF onderzoeken we voortdurend hoe we AI het beste kunnen ontwikkelen en verantwoord kunnen inzetten, gezien de voortdurende evolutie van het AI-veld. Dit doen we door expertise op te bouwen in verantwoorde AI-benaderingen, technische experimenten uit te voeren en een gezamenlijke beleidsaanpak te ontwikkelen.

We betrekken onze aangesloten instellingen om de behoeften te verzamelen en streven naar verantwoorde inzet van AI in de sector. Samenwerking is voor ons essentieel om goede beslissingen te nemen over het gebruik van AI.

Wil je bijdragen? 

Neem dan rechtstreeks contact met ons op of neem deel aan de discussie in onze communities over artificial intelligenceAI in het onderwijs en publieke waarden.