SURF samenwerking met Microsoft gericht op Inspiratie en Innovatie

Aanvullend op de Microsoft overeenkomst 2022-2026 heeft het SURF consortium nog een meerjarige overeenkomst met Microsoft gesloten. Deze niet bindende overeenkomst, gericht op de bevordering van intensieve onderlinge samenwerking, is het Microsoft Inspiratie en Innovatie Programma, kortweg MIIP.

SURF & Microsoft MIIP

Het consortium - bestaande uit SURF B.V., APS IT-diensten B.V. en SLB Diensten B.V. - sluit al sinds 1993 een overeenkomst met Microsoft voor de gehele Nederlandse onderwijsmarkt. De Microsoft overeenkomst 2022-2026 bevat een zeer uitgebreid aanbod van educatieve Microsoft producten tegen zeer gunstige voorwaarden. We willen graag dat de instellingen vanuit de aanschaf van licenties, de bijbehorende producten en functionaliteiten optimaal benutten. De MIIP partners organiseren in afstemming met elkaar vooraf alle activiteiten ten gunste van de deelnemende instellingen. Iedere partner in deze MIIP overeenkomst kan individueel of gezamenlijk activiteiten initiëren en op de agenda plaatsen om instellingen van dienst te zijn.

MIIP agenda

Wat betekent MIIP voor SURF leden?

Via evenementen, workshops, webinars en andere interactieve activiteiten, delen we relevante kennis over beschikbare Microsoft technologie. Doel: de onderwijssector voordeel laten behalen.

 • Instellingen, SURF, Microsoft en partners werken samen.
 • We ondersteunen instellingen om het maximale te halen uit hun investeringen.
 • De SURF leden hebben invloed op de gezamenlijke agenda.
 • We richten ons op zowel operatie, innovatie als transformatie.  

Het MIIP richt zich op drie pijlers

 • Operationele Excellence: kansen verkennen en samenwerken om waarde te maximaliseren. Bewustwording van de te nemen beveiligingsmaatregelen voor zowel de instellingen, docenten als studenten.
 • Innovatie: gezamenlijke innovatieprogramma's en vaardigheidsprogramma's op het gebied van Microsoft 365, Azure en Dynamics 365 
 • Transformatie van onderwijs: richting gepersonaliseerd leren. 

MIIP wensen?  

Heb je onderwerpen die nu nog ontbreken, die je graag op de agenda ziet of onvoldoende aan bod komen? Wil je graag opgedane ervaringen met andere instellingen delen? Laat het ons weten:

 • Via de License Desk Software en Cloud, via e-mail software@surfmarket.nl. Telefonisch zijn we bereikbaar op +31 88 787 37 01 op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur.

Wie zijn erbij betrokken en hoe helpen we elkaar?

 • Microsoft investeert in best practices, middelen en vaardigheidsprogramma's voor docenten, studenten en instellingen.
 • SURF consortium - bestaande uit SURF B.V., APS IT-diensten B.V. en SLB Diensten B.V. - is de drijvende en coördinerende kracht om het programma schaalbaar te laten aansluiten bij de behoeften van onderwijsinstellingen.
 • Onderwijsinstellingen investeren vooral in tijd en aandacht, leveren input, doen mee aan pilots en verlenen op die manier medewerking aan best practices.
 • Microsoft Certified Partners helpen desgewenst bij het bouwen, testen en implementeren van innovatieve projecten en delen de resultaten van de projecten en oplossingen met alle instellingen.

Opnames van MIIP webinars terugkijken? 

Raadpleeg hiervoor deze pagina op Mijn SURFmarket (achter inlog): Klantenservice > Dienstverlening > MIIP | Mijn SURFmarket.

“Alleen ga je snel, samen kom je verder”