Self-sovereign identity

Self-sovereign identity (SSI) is een nieuw paradigma in identity management. SURF doet er al enkele jaren onderzoek naar. We kijken naar aspecten als toepasbaarheid, functionaliteit, techniek en privacy. Hier lees je meer over SSI en wat we doen en al gedaan hebben.
student met laptop - Kees Rutten

De kracht van een Self-sovereign identity is dat gebruikers de regie hebben: zij beslissen zelf met wie zij hun data delen. Dit sluit naadloos aan bij de publieke waarde van autonomie en daarom vinden wij SSI zo’n belangrijk thema bij SURF.

Foto Niels van Dijk

Niels van Dijk

Telefoonnummer

Identity & access management, afgekort IAM, is een expertisegebied dat hoog op de agenda staat binnen het onderwijs en onderzoek. Er zijn steeds meer applicaties en platformen voor ons beschikbaar en die kunnen die veelal niet gebruiken zonder onze digitale identiteit.

Artikel

SURF Communities

Trust en identity

Samen met instellingen regelen we veilige en gemakkelijke toegang tot diensten. Dat doen we voor studenten, docenten en onderzoekers. We delen kennis en innoveren met nieuwe concepten. Wil jij deelnemen aan deze community? Word lid van deze community door in te loggen met je instellingsaccount en je aan te melden.
80 volgers