Starten met edubadges

Wil je binnen je mbo-, hbo- of wo-instelling starten met het uitreiken van edubadges aan studenten? De eerste stap is het aansluiten van je instelling op het edubadges-platform. Daarna kun je edubadges gaan gebruiken.

Twee studenten in een open hal met een laptop

Stap 5: Richt het systeem in

Wanneer kun je starten met het uitreiken van edubadges?

Je kunt starten met het uitreiken van edubadges, zodra:

  1. de edubadge-dienst je instelling heeft aangemaakt in het platform
  2. je edubadge-instellingsadmin de bijbehorende instellingsmetadatavelden heeft ingevuld. De dienst nodigt de instellingsadmin(s) uit om deze eerste stappen samen in het systeem te doorlopen.
  3. je minimaal één issuer-group, één issuer en één eerste badges-class hebt ingericht en alles gereed is om de edubadge(s) uit te reiken aan je lerenden.

Demo-edubadges.nl: probeer en leer!

Voordat je gaat werken in het edubadges-platform is het handig om je indeling uit te proberen en te oefenen met het aanmaken en uitreiken van een testedubadge-class. Dit kan in de demo-omgeving. Zodra je daar bent ingelogd kun je uitproberen hoe het aanpassen, intrekken (revoken) of verwijderen van een edubadge class in zijn werk gaat.

Vraag een training aan

Wil je (een groep) collega’s wegwijs maken in het platform? Dat kan via onze systeemtraining. Vraag dan een training aan via support@edubadges.nl. In deze training doorlopen we samen het platform en laten we je alle functionaliteiten zien.