Online en blended onderwijs Onderwijs & ICT

Met online en blended onderwijs kun je studenten meer flexibel en persoonlijk onderwijs aanbieden. Er zijn diverse mogelijkheden om je onderwijs op deze manier in te richten. Dit heeft wel consequenties voor docenten en de organisatie van het onderwijs.

SURF Communities

Share your expertise with the SURF community at SURF Communities.
SURF Community

Vraagbaak Online Onderwijs

Op deze pagina vind je informatie in verschillende FAQ's per thema. For the English FAQs, scroll down. Info: VraagbaakOnlineOnderwijs@surf.nl
366 people follow this community

Uitgelicht

Onderzoekers in workshop met beeldscherm

De meest gebruikte methodieken en tools voor blended onderwijs

In een infographic vind je de methodieken en tools die onderwijsinstellingen gebruiken bij het inrichten van blended onderwijs. En tips van experts.

Lees meer

Drie studenten discussieren met elkaar aan tafel

Hoe geef je het online deel van flipping the classroom vorm?

Krijg inzicht in hoe verschillende docenten of opleidingen het online deel van een flipped classroom hebben ingericht. Bekijk de 10 inspirerende voorbeelden.

Volg de online module

Innovatie

Student bij interactief bord

Onderzoek naar technologierijke learning spaces

Learning spaces staan mondiaal steeds meer in de belangstelling. Inholland heeft onderzoek gedaan naar de stand van zaken van technologierijke learning spaces in het Nederlandse hoger onderwijs.

Lees meer

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze updates en je ontvangt maximaal 4 keer per jaar een e-mail met daarin de laatste ontwikkelingen.

Meld je aan

Kennis

Praktijk

Diensten

Over online en blended onderwijs

Wat is blended learning?

Blended learning is de combinatie van face-to-face en ICT-gebaseerde onderwijsactiviteiten, leermaterialen en tools. Beide soorten leeractiviteiten maken een substantieel onderdeel uit van het onderwijs; idealiter versterken ze elkaar. 

Bekijk meer kernbegrippen

Online en blended onderwijs

Voor studenten is het aantrekkelijk om tijd- en plaatsonafhankelijk te leren. Het inzetten van online en blended onderwijs(elementen) helpt instellingen om aan de wensen van de studenten te voldoen. Wat kan SURF betekenen om dit in de toekomst mogelijk te maken?

Meer weten?