Congres
SURF Security- en Privacyconferentie

De SURF Security- en Privacyconferentie is de jaarlijkse conferentie waarin je alles hoort over actuele security- en privacyonderwerpen in onderwijs en onderzoek. Er is aandacht voor zowel technische als beleidsmatige en juridische aspecten. In 2022 waren we te gast in Groningen en het thema was: er gaat niets boven security en privacy.

Mensen in een grote zaal op een conferentie

Keynotes SURF Security- en Privacyconferentie

Lees meer over de keynotes van de Security- en Privacyconferentie.

Keynote Jaap-Henk Hoepman over 'Privacy is hard and seven other myths'

Foto van Jaap-Hemnk Hoepman

Jaap-Henk Hoepman is een bekende in de onderwijswereld als het gaat om informatietechnologie en privacy. In zijn vorig jaar verschenen boek Privacy is hard and seven other myths betoogt hij dat privacy helemaal niet zo moeilijk is als we het van meet af aan inbouwen in het ontwerp van systemen. In zijn keynote gaat hij verder in op deze hardnekkige mythes rond privacy. Ook laat hij zien dat technologie niet alleen kan worden gebruikt om onze privacy te schenden, maar ook kan worden gebruikt om die te beschermen, als we privacy by design toepassen.

Jaap-Henk Hoepman is een expert op het gebied van privacy in relatie tot informatietechnologie. Hij is verbonden aan meerdere universiteiten, Radbouduniversiteit Nijmegen, Rijksuniversiteit Groningen en de Karlstad Universiteit in Zweden. Ook is hij zelfstandig ondernemer en voorzitter van de raad van advies bij Bits of Freedom.

Wanneer: 30 juni | 12.55 uur

Keynote Inge Bryan 'Cyberveiligheid is van iedereen'

Foto van Inge Bryan, Managing Director Fox-IT

In haar keynote gaat Inge in op de noodzaak van het beveiligen van (digitale) ecosystemen in onze samenleving aan de hand van een actueel beeld van de dreiging in een geopolitieke context. Security-maatregelen zijn nodig: in proportie.

Inge Bryan is Managing Director van Fox-IT en lid van de Group Executive Committee van de NCC Group. Inge heeft een lange staat van dienst in de wereld van (digitale) veiligheid: zij bekleedde diverse functies bij de Nationale Politie en de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD). Tot 31 december 2020 maakte zij deel uit van het cybersecurity executive team van Deloitte Risk Advisory. Daarnaast is zij bestuurslid van het Global Forum on Cyber Expertise en toezichthouder bij Clingendael.

Wanneer: 30 juni | 13.25 uur

Keynote Martijn Meijers 'Op weg naar een cyberveilige digitale infrastructuur'

Foto van Martijn Meijers

In zijn keynote vertelt Meijers over het Agentschap Telecom dat sinds april officieel de Nationale Cybersecurity Certificeringsautoriteit (NCCA) is. Vanuit die nieuwe rol houdt het toezicht op de certificering van IT-producten, diensten en processen. Doel ervan is digitale producten en diensten digitaal veiliger te maken en zo de digitale weerbaarheid van ons land te vergroten.

 

Martijn Meijers is sinds 2017 afdelingshoofd Spectrummanagement bij Agentschap Telecom en plaatsvervangend directeur. Binnen het agentschap geeft Martijn leiding aan de Nationale Cybersecurity Certificeringsautoriteit en is hij verantwoordelijk voor het programma over cybersecure IoT.

Wanneer: 30 juni | 16.30 uur

Keynote Erik Schoppen over Neurohacking

In zijn keynote laat Erik ons de werking van het brein zien in combinatie met de beveiligingsmaatregelen die wij securityspecialisten bedenken. In het kort komt het erop neer: we verliezen het keihard van ons brein en de (oer)impulsen.

Erik Schoppen is neurowetenschapper, gedragsonderzoeker, ontwerper, innovator, merkexpert en auteur. Hij is expert op het gebied van vertrouwen.

Wanneer: 30 juni | 20.00 uur

Keynote Sjoera Nas over DPIA's van diverse grote cloudaanbieders

Foto van Sjoera Nas

Sjoera neemt je in haar keynote mee hoe je grote cloudproviders in het AVG-gareel kunt krijgen met DPIA's. Zij deelt haar ervaringen met de DPIA's van Microsoft, Google, Zoom en andere cloudaanbieders.

Sjoera Nas is adviseur bij de Privacy Company. Hiervoor werkte zij van 2006 tot 2018 voor de Autoriteit Persoonsgegevens,  XS4ALL en Bits of Freedom.

Wanneer: 1 juli | 15.00 uur