Cybersave Yourself

Dé toolkit voor je security- en privacybewustzijnscampagne

Wil je medewerkers en studenten beter bewust maken van internetgevaren, zodat ze bijdragen aan een veiliger netwerk en aan minder security- en privacyincidenten? Gebruik dan Cybersave Yourself, de beveiligingscampagne voor onderwijs en onderzoek. Met onder andere een toolkit met materialen die je kunt aanpassen aan de huisstijl van je instelling.

Digitale veiligheid vergroten

SURF levert het netwerk waarmee meer dan 1 miljoen studenten, docenten en overige medewerkers van onderwijsinstellingen met elkaar communiceren en (vertrouwelijke) informatie delen. Wij hechten dan ook veel waarde aan het beveiligingsbewustzijn op hogescholen en universiteiten. We werken met de instellingen samen om digitale veiligheid van onderwijsinstellingen te vergroten.

Iedere instelling een eigen campagne

Dit doen we onder andere via de campagne Cybersave Yourself. Deze maakt medewerkers en studenten bewust dat ze veilig met persoonlijke informatie op het internet moeten omgaan. De campagne biedt materiaal waarmee iedere instelling een eigen, lokale campagne voor medewerkers en studenten kan voeren. SURF heeft de campagne ontwikkeld samen met informatiebeveiligers van universiteiten en hogescholen (SCIPR).

Onderdelen van Cybersave Yourself

Security Awareness Toolkit

Online toolkit met verschillende communicatiemiddelen waarmee instellingen een eigen bewustwordingscampagne kunnen uitrollen voor medewerkers en studenten. De toolkit bevat offline en online materialen over identiteitsbeveiliging, phishing, social media, vertrouwelijke informatie, mobile computing en meer. De middelen zijn vrij aan te passen en kunnen bijvoorbeeld worden voorzien van de eigen huisstijl van de instelling.

Website cybersaveyourself.nl

Cybersaveyourself.nl bevat informatie over online veiligheid voor gebruikers in het onderwijs en onderzoek. Ze vinden er tips om hun apparaten te beveiligen tegen phishing, virussen enzovoort. Via games, video's en tests leren ze er ook hoe ze veilig om moeten gaan met persoonlijke informatie op internet.

Voor wie is Cybersave Yourself bedoeld?

Cybersave Yourself is beschikbaar voor alle op SURFnet aangesloten instellingen en wordt onder andere gebruikt door security officers en communicatiemedewerkers.

Toolkit aanvragen

Wil je toegang tot de materialen voor een Cybersave Yourself campagne op je instelling? Meld je aan via info@cybersaveyourself.nl en je krijgt kosteloos toegang tot de online toolkit.

Meer informatie

Deze dienst zit in het kernpakket van SURFnet.

Laatste wijziging op 27 sep 2018