NetherLight

De open lichtpadenexchange

NetherLight, de open netwerkexchange van SURF, maakt het eenvoudig om lichtpaden op te zetten met nationale of internationale samenwerkingspartners. Ook is NetherLight beschikbaar om dienstaanbieders aan te sluiten zodat zij met lichtpaden bereikt kunnen worden.

Hét Europese knooppunt voor internationale lichtpaden

De open netwerkexchange NetherLight is binnen de Research and Education Networks-community hét Europese knooppunt voor internationale lichtpaden. 

Sluit aan bij NetherLight voor:

  • snelle internationale verbindingen naar onder andere Genève, Londen, Parijs, Hamburg, New York en Chicago
  • trans-Atlantische 100 Gbit/s lichtpadconnectiviteit voor onderzoek en onderwijs
  • snel opzetten van een lichtpad naar aanbieders van ICT-diensten 

Voor wie?

NetherLight wordt geëxploiteerd door SURF en is een open netwerkexchange waaraan iedere partij mag deelnemen en onbeperkt mag koppelen met andere deelnemende partijen. NetherLight is er voor:

De (internationale) onderwijs- en onderzoekscommunity

Verbind met andere (onderzoeks)netwerken wereldwijd. Instellingen met een Multi Service Port (MSP) gebruiken de beschikbare bandbreedte op die MSP om eenvoudig een verbinding op te zetten naar partijen op NetherLight.

Aanbieders van diensten als IaaS en storage

Via 1 aansluiting op NetherLight ben je als cloudaanbieder verbonden met verschillende netwerken waaronder het SURFnet-netwerk voor onderwijs en onderzoek.

Waarom NetherLight?

Uitstekend verbonden met netwerken in het buitenland

NetherLight heeft directe verbindingen met onder andere Chicago, New York, Londen, Barcelona, Praag, Hamburg, Kopenhagen, Moskou, Thuwal (Saoedi-Arabië), Taipei en Seoul. Ook andere National Research and Education Networks (NREN's) hebben glasvezelkoppelingen met NetherLight, waardoor veel mogelijkheden voor onderlinge verbindingen ontstaan. Deze snelle verbindingen zijn beschikbaar voor instellingen uit de onderwijs- en onderzoekscommunity.

Hogesnelheidsverbindingen voor onderzoek

Ook kan NetherLight worden ingezet voor hogesnelheidsverbindingen in binnen- en buitenland voor onderzoeksdoeleinden. SURF en NetherLight hebben ruime ervaring met het delen van dure instrumenten of het delen van big data met andere partijen via lichtpaden.

NetherLight is een innovatieve lichtpadenexchange

NetherLight maakt gebruik van de nieuwste technologie en loopt daarin voorop in de wereld. Zo maakte NetherLight als eerste ter wereld on-demand lichtpaden mogelijk en is via NetherLight 's werelds eerste intercontinentale 100 Gbit/s-verbinding tot stand gebracht.

Meer informatie

  • Bekijk de video over NetherLight:

Accepteer cookies van derden om deze inhoud te bekijken. Klik hier om dit te doen.
Laatste wijziging op 19 apr 2018