iRODS Hosting

Maakt onderzoeksdata beheren laagdrempelig

Wil je gebruik maken van iRODS om onderzoeksdata van jouw instelling of onderzoeksgroep te beheren? Maar wil je geen tijd, menskracht of hardware kwijt zijn aan het beheer van de iRODS-software? iRODS Hosting stelt je in staat om laagdrempelig gebruik te maken van de hoogwaardige datamanagementfaciliteiten die iRODS biedt.
student achter laptop op de bank

Voordelen

Laagdrempelig

SURF neemt je de hosting-taken uit handen, zoals beveiliging, back-up, archivering en updates.

Toegang tot andere diensten

Integratie met diverse andere SURF-diensten, zoals data-opslag en rekenkracht.

Ondersteuning

We bieden ondersteuning en maatwerk om aan jouw specifieke behoeftes te voldoen en iRODS te integreren met je bestaande infrastructuur.

Heb je een vraag over iRODS Hosting? Neem contact op.

icoon helpdesk

Servicedesk Data- en Rekendiensten

Telefoonnummer

RDM-platform ‘as-a-service’

iRODS is open-source datamanagementsoftware die een scala aan researchdatamanagement (RDM)-functionaliteiten biedt, zoals het veilig delen van data, storage-virtualisatie, metadata-management, access control en rule-based workflows. Zo kun je voldoen aan het datamanagementbeleid van jouw instelling. 

Hoewel krachtig en flexibel, is iRODS vrij complexe middleware die nader geconfigureerd en geïntegreerd moet worden voordat het door onderzoekers gebruikt kan worden. Instellingen hebben niet altijd de expertise beschikbaar om een iRODS-omgeving te ontwikkelen en te beheren zonder flinke investeringen.

Met iRODS Hosting biedt SURF de mogelijkheid om gebruik te maken van een (deels of geheel) gehoste iRODS-omgeving. Dat verlaagt de drempel om iRODS te gaan gebruiken aanzienlijk. Indien gewenst kunnen we ondersteunen in het configureren en integreren van de gehoste iRODS-omgeving met bestaande systemen.

Ook interessant

  1. Met Yoda kun je data veilig opslaan, voorzien van metadata, analyseren, publiceren en archiveren. Daarnaast kun je makkelijk samenwerken, ook buiten je eigen instelling. Door Yoda te laten hosten bij SURF hoef je minder te weten over de technologie erachter en kun je gebruik maken van onze dataopslag.
    Product
  2. Heb je extra opslagcapaciteit nodig voor onderzoeksdata? Met de Storage scale-out module voor iRODS maak je eenvoudig en flexibel gebruik van het Data Archive bij SURF. Bijvoorbeeld voor het bewaren van grote datasets of data die niet actief worden gebruikt.
    Product
  3. Wil je jouw data veilig en voor lange tijd opslaan? Het Data Archive is daar de perfecte plek voor, ook als het om petabytes gaat. Vanuit het archief heb je bovendien snel toegang tot onze rekendiensten.

    Product