SURFmailfilter

Beschermt je e-mail tegen spam, phishing en virussen

Met SURFmailfilter beheer je de e-mailstromen van je instelling en kun je eenvoudig ongewenste e-mail filteren, ongeacht de mailprovider die je gebruikt. Je uitgaande mails voldoen aan de laatste e-mailstandaarden en SURFmailfilter is bovendien volledig compatibel met Microsoft 365.
studente die achter laptop werkt

Voordelen

Beheer en controle

SURFmailfilter helpt je met het beheren en behouden van overzicht van je uitgaande e-mailstromen als je e-mail verstuurt vanuit verschillende systemen. Bovendien hoef je geen DNS-wijzigingen meer te doen voor elk systeem.

Gemakkelijk in te stellen

Je kunt gebruikmaken van de verschillende instelmogelijkheden per domein of subdomein. SURF draagt zorg voor goede standaardinstellingen als je juist niet zelf aan knoppen wilt draaien.

Diverse filtertechnieken

SURFmailfilter filtert onder andere op basis van verzendende IP-adressen, gehashte tekst en scant ook op virussen. Daarnaast is het mogelijk om zelf filtercriteria toe te voegen of uit te zonderen.

Brede ondersteuning

SURFmailfilter ondersteunt zowel IPv4- als IPv6- communicatie. Je e-mailverkeer loopt via het vertrouwde SURF-netwerk en onze IP-adressen met een goede reputatie, wat bijdraagt aan een betrouwbare aflevering van e-mails.

Uitgaande e-mail voldoet aan laatste e-mailstandaarden

SURFmailfilter zorgt ervoor dat je uitgaande e-mails voldoen aan belangrijke internetstandaarden zoals SPF, DKIM en DMARC.

Heb je een vraag over SURFmailfilter? Neem contact op.

Foto Gabriëlle Impens

Gabriëlle Impens

Telefoonnummer

Wat is SURFmailfilter?

SURFmailfilter is een centraal ingerichte dienst die bij SURF draait en je in staat stelt om gemakkelijk alle binnenkomende en uitgaande e-mail van je instelling te controleren en te filteren op spam, phishing en virussen. Dit gebeurt vóórdat de mail op je eigen mailserver wordt afgeleverd, of direct nadat de mail via je server is verstuurd. Daardoor hoef je geen eigen spam- en virusfilter meer te onderhouden, of je gebruikt het als aanvullende dienst op de standaardfilters van je e-mailprovider. Verder is SURFmailfilter redundant uitgevoerd en zorgt het voor opvang van je inkomende e-mailberichten als je mailserver tijdelijk uit de lucht is. 

Deskundige ondersteuning

Bij vragen of problemen kun je altijd terecht bij de experts van SURF. Stuur een mail naar mailfilter-beheer@surf.nl.

Voor wie is SURFmailfilter bedoeld?

SURFmailfilter is beschikbaar voor alle op het SURF-netwerk aangesloten instellingen en wordt gebruikt door ict-beheerders.

Meer informatie?

Bezoek de wiki van SURFmailfilter met alle informatie over de dienstverlening van SURFmailfilter.