SURFmailfilter: beschermt je e-mail tegen spam, phishing en virussen

Met SURFmailfilter controleer en filter je gemakkelijk alle binnenkomende en uitgaande e-mail op virussen, phishing en spam. Minimaal 95% van de spam wordt gedetecteerd. SURFmailfilter draait in het SURF-netwerk en is beschikbaar voor IPv4 en IPv6.

Studenten bekijken mail achter laptop

Filteren op spam, phishing en virussen

SURFmailfilter stelt je in staat om gemakkelijk alle binnenkomende en uitgaande e-mail van je instelling te controleren en te filteren op spam, phishing en virussen. Dit gebeurt vóórdat de mail op je eigen mailserver wordt afgeleverd, of direct nadat de mail via je server is verstuurd. Minimaal 95% van de spam wordt zo gedetecteerd. SURFmailfilter is beschikbaar voor IPv4 en IPv6.

Geen eigen spam- en virusfilter meer nodig

SURFmailfilter is een centraal ingerichte dienst die bij SURF draait. Daardoor hoef je geen eigen spam- en virusfilter meer te onderhouden. Verder zorgt SURFmailfilter voor opvang van je inkomende e-mailberichten als je mailserver tijdelijk uit de lucht is.

Uitgebreide instelmogelijkheden

Per domein of subdomein kun je via een webinterface de filtereigenschappen instellen. Zo kun je bepalen wat er met gefilterde e-mail moet gebeuren. Daarnaast kun je medewerkers en studenten de mogelijkheid geven om individuele filterregels in te stellen.

Voor wie is SURFmailfilter bedoeld?

SURFmailfilter is beschikbaar voor alle op het SURF-netwerk aangesloten instellingen en wordt gebruikt door ict-beheerders.

Tarieven

De tarieven voor deze dienst vind je in de brochure SURF Diensten en tarieven (pdf).

Aanvragen

Je  kunt SURFmailfilter online aanvragen via SURFdashboard.

Meer informatie