SURFmailfilter: beschermt je e-mail tegen spam, phishing en virussen

SURFmailfilter biedt een effectieve tool voor het beheren van e-mailstromen en filteren van ongewenste email. Behoud controle over je e-mails, ongeacht de gebruikte mailprovider. Het zorgt voor correcte verzending van uitgaande e-mails volgens de laatste standaarden en is volledig compatibel met Office365.

Studenten bekijken mail achter laptop

Voordelen

Het gebruiken van SURFmailfilter biedt verscheidene voordelen:

  1. Beheer en controle: Met SURFmailfilter heb je uitgebreide controle over je e-mailstromen. Je kunt gebruikmaken van de verschillende instelmogelijkheden per domein of subdomein. SURF draagt zorg voor goede standaardinstellingen als je juist niet aan knoppen wilt draaien.
  2. Diverse filtertechnieken: SURFmailfilter filtert onder andere op basis van verzendende IP-adressen, gehashte tekst en scant ook op virussen. Daarnaast is het mogelijk om zelf filtercriteria toe te voegen of uit te zonderen.
  3. Brede beschikbaarheid: SURFmailfilter ondersteunt zowel IPv4 als IPv6 communicatie. Je e-mailverkeer loopt via het vertrouwde SURF-netwerk en onze IP-adressen met een goede reputatie, wat bijdraagt aan een betrouwbare aflevering van e-mails.
  4. Correcte aflevering: SURFmailfilter zorgt ervoor dat je uitgaande e-mails voldoen aan belangrijke internetstandaarden zoals SPF, DKIM en DMARC.
  5. Centrale afhandeling: SURFmailfilter helpt je met het beheren en behouden van overzicht van je uitgaande e-mailstromen als je e-mail verstuurt vanuit verschillende systemen. Bovendien hoef je geen DNS-wijzigingen meer te doen voor elk systeem.
  6. Deskundige ondersteuning: Bij vragen of problemen kun je altijd direct terecht bij de experts van SURF. 

Voor wie is SURFmailfilter bedoeld?

SURFmailfilter is beschikbaar voor alle op het SURF-netwerk aangesloten instellingen en wordt gebruikt door ict-beheerders.

Tarieven

De tarieven voor deze dienst vind je in de brochure SURF Diensten en tarieven (pdf). Er is een gereduceerd tarief voor alleen uitgaande mail.

Aanvragen

Je  kunt SURFmailfilter online aanvragen via SURFdashboard.

Meer informatie