Wifi-calling

SURF onderzoekt wifi-calling als nieuwe draadvrije toepassing. Bij wifi-calling worden telefoongesprekken en sms-berichten afgehandeld over het wifinetwerk. Dit is een oplossing voor indoordekkingsproblemen. SURF vervult een aanjagende rol om wifi-calling in Nederland beschikbaar te maken en adviseert bij aanbestedingen voor telefonie.

Wifi modem

Oplossing voor indoordekkingsproblemen

Wifi-calling is een goedkope oplossing voor dekkingsproblemen die gebruikers ervaren tijdens mobiele communicatie in gebouwen. Een alternatieve oplossing in de vorm van extra gebouw-dekkende infrastructuur kan de dekking verbeteren, maar is kostbaar en vaak ook nog providerafhankelijk. Met wifi-calling wordt het bestaande wifinetwerk gebruikt en zijn er dus geen extra aanpassingen aan de infrastructuur nodig.

Bellen via wifinetwerk

Bij wifi-calling worden telefoongesprekken en sms-berichten die normaal gesproken over het radionetwerk (2G/3G/4G) van een mobiele provider gaan, afgehandeld via het wifinetwerk. Inmiddels ondersteunen alle grote providers wifi-calling en zijn de meeste moderne toestellen geschikt voor wifi-calling.