Cursus

Essentials 4 Data Support

Ben je als onderzoekondersteuner op zoek naar een introductiecursus voor het opslaan, beheren, archiveren en delen van onderzoeksdata? Meld je dan aan voor de tweedaagse cursus Essentials 4 Data Support van Research Data Netherlands (RDNL), op 18 april en 1 juni.

Cursisten achter laptops
18 apr — 01 jun 2023
Plaats
4TU Delft & SURF

Deze cursus leert datasupporters basiskennis en vaardigheden (essentials) om de eerste stappen te zetten in het ondersteunen van onderzoekers bij het opslaan, beheren, archiveren en delen van onderzoeksdata. Na de cursus heb je een overzicht van de verschillende fasen van wetenschappelijke onderzoeksdata. Per fase krijg je handvatten om onderzoekers te adviseren over het toevoegen van waarde aan hun onderzoeksdata.

Cursusopbouw

Naast kennis verwerven, staan oefenen en kennisdelen centraal. Je kunt de (Engelstalige) cursus op twee manieren volgen:

  • Online only (gratis)
  • Volledige cursus: online + bijeenkomsten + certificaat (895 euro excl. btw)

Tijdsinvestering

Naast het volgen van twee cursusdagen bedraagt de gemiddelde online studiebelasting vier tot zes uur per week (vijftig uur in totaal).

Organisatie

Research Data Netherlands (RDNL) is een samenwerkingsverband voor duurzame data-archivering. Betrokken partijen:

  • 4TU.ResearchData
  • Data Archiving and Networked Services (DANS)
  • Dutch Techcentre for Life Sciences (DTL)
  • SURF

Meer informatie en aanmelden

Kijk op de site van Research Data Netherlands voor meer informatie over het volledige programma en de wijze van aanmelden.