Congres
SURF Security- en Privacyconferentie

De SURF Security- en Privacyconferentie is de jaarlijkse conferentie waarin je alles hoort over actuele security- en privacyonderwerpen in onderwijs en onderzoek. Er is aandacht voor zowel technische als beleidsmatige en juridische aspecten. In 2023 zijn we te gast bij locatie Domstad van Hogeschool Utrecht.

mensen bij een bijeenkomst

Over de SURF Security- en Privacyconferentie

Ben jij security-expert, informatiebeveiliger, privacy officer of FG bij een onderwijsinstelling in het mbo, hbo of wo? Dan mag je de SURF Security- en Privacyconferentie niet missen!

Organisatie

De SURF Security- en Privacyconferentie wordt georganiseerd door SURF en SURFcert samen met de SCIPR- en SCIRT-community’s.

SURFcert

Het team van SURFcert biedt 24 uur per dag, 7 dagen per week ondersteuning bij beveiligingsincidenten van onze deskundigen. Ook hebben zij tools ontwikkeld waarmee je zelf de beveiliging bij je instelling kunt optimaliseren. Zo minimaliseren we samen de overlast van DDoS-aanvallen.

SCIRT-community

SCIRT is de community voor operationele security-experts. De leden bespreken actuele security-uitdagingen en wisselen de laatste tips & trucs uit met vakgenoten. SCIRT staat voor SURF Community van Incident Response Teams.

SCIPR-community

Informatiebeveiligers en privacy officers in het onderwijs werken samen in de SCIPR-community. De leden stellen daar met elkaar onder andere beleid en leidraden op om de informatiebeveiliging en privacy van jouw instelling te verbeteren. SCIPR staat voor SURF Community voor Informatiebeveiliging en Privacy.