Congres
SURF Security- en Privacyconferentie

De SURF Security- en Privacyconferentie is de jaarlijkse conferentie waarin je alles hoort over actuele security- en privacyonderwerpen in onderwijs en onderzoek. Er is aandacht voor zowel technische als beleidsmatige en juridische aspecten. Het thema van dit jaar is '20/20-visie: goed zicht op security en privacy'.

Man houdt bril op afstand van zijn hoofd

Over de SURF Security- en Privacyconferentie

Ben jij security-expert, informatiebeveiliger, privacy officer of FG bij een onderwijsinstelling in het mbo, hbo of wo? Dan mag je de SURF Security- en Privacyconferentie niet missen!

Thema: 20/20 visie: goed zicht op security en privacy

Dit tweedaagse congres dat jaarlijks plaatsvindt heeft dit jaar als thema '20/20-visie: goed zicht op security en privacy'. Want hoe goed is jouw zicht op deze zaken binnen je instelling? En welke belangrijke uitdagingen staan ons te wachten? In 2 dagen praten we je helemaal bij.

Organisatie

De SURF Security- en Privacyconferentie wordt georganiseerd door SURF en SURFcert samen met de SCIPR- en SCIRT-community’s.

SURFcert

Het team van SURFcert biedt 24 uur per dag, 7 dagen per week ondersteuning bij beveiligingsincidenten van onze deskundigen. Ook hebben zij tools ontwikkeld waarmee je zelf de beveiliging bij je instelling kunt optimaliseren. Zo minimaliseren we samen de overlast van DDoS-aanvallen.

SCIRT-community

SCIRT is de community voor operationele security-experts. De leden bespreken actuele security-uitdagingen en wisselen de laatste tips & trucs uit met vakgenoten. SCIRT staat voor SURF Community van Incident Response Teams.

SCIPR-community

Informatiebeveiligers en privacy officers in het onderwijs werken samen in de SCIPR-community. De leden stellen daar met elkaar onder andere beleid en leidraden op om de informatiebeveiliging en privacy van jouw instelling te verbeteren. SCIPR staat voor SURF Community voor Informatiebeveiliging en PRivacy.