Animatie over netwerkfunctievirtualisatie (NFV)

SURF onderzoekt de mogelijkheden van netwerkfunctievirtualisatie (NFV) in een programmeerbaar netwerk. We laten ook zien dat NFV reeds mogelijk is. Tijdens een demonstratie konden mensen een videobeeld direct bewerken via bewerkingsfuncties. Deze werden 'as a service' werden aangeboden door aanbieders in verschillende landen. 

Close-up van man die schrijft op papieren met op de achtergrond computer en andere teamleden

NFV maakt netwerk beter schaalbaar

We doen continu onderzoek naar verschillende technieken voor de doorontwikkeling van het netwerk. Daarbij kijken we ook naar Software Defined Networking (SDN) en netwerkfunctievirtualisatie (NFV). Met NFV kun je de fysieke hardware-onderdelen van een netwerk vervangen door een onbeperkt aantal virtuele, software-gebaseerde componenten. NFV is daarmee een uitstekende manier om je netwerk flexibeler en beter schaalbaar te maken.

Zelf ervaren dat NFV werkt

De bezoekers van de SuperComputing2015-conferentie konden zelf ervaren dat NFV ook echt werkt. Voor deze demonstratie hebben we de onzichtbare 'virtuele' netwerkfuncties zichtbaar gemaakt door ze te vervangen door videobewerkingsfuncties. Deze functies werden in 3 verschillende landen 'as a service' aangeboden door cloudproviders. Dit is dezelfde situatie zoals ook in de toekomst netwerkfuncties afgenomen kunnen worden van verschillende cloudaanbieders.