HPC Cloud

Je eigen rekeninfrastructuur zonder aanschaf van hardware

Met HPC Cloud heb je volledige controle over je rekeninfrastructuur, voor jezelf of je projectteam. De infrastructuur kan variëren van een enkel werkstation tot een compleet cluster en is naar behoefte uit te breiden. Je kunt je eigen besturingssysteem en analysesoftware gebruiken. HPC Cloud is ondergebracht in het eigen datacentrum van SURF.

Een flexibele omgeving

Bij HPC Cloud beheer je als gebruiker zelf de rekenomgeving waarin je werkt. Dat geldt zowel voor het besturingssysteem als de analysesoftware. Je kunt de omgeving dus aanpassen aan de software die je voor je onderzoek gebruikt. Bijvoorbeeld met een relationele database, een remote desktop of een applicatieserver. Dat is een belangrijk voordeel ten opzichte van de meeste andere infrastructuren, die vaak beperkingen stellen aan besturingssysteem en software.

Van werkstation tot cluster

HPC Cloud is snel toegankelijk. Met een eenvoudige aanvraag kun je direct beschikken over rekencapaciteit. Als onderzoeker kun je met 1 enkel zwaar werkstation aan de slag, wat het beheer eenvoudig maakt. Ook kun je een compleet rekencluster inrichten. Daarmee kun je de beschikbare rekencapaciteit snel en eenvoudig vergroten om bijvoorbeeld pieken in de rekenbehoefte op te vangen.

Snelle verwerking en opslag

Met HPC Cloud beschik je over snelle multi-core processors voor multi-threaded applicaties en over een snel netwerk voor distributed memory applicaties. Voor data-intensieve applicaties is snelle opslag beschikbaar, voor het opslaan van zeer grote datasets kun je gebruik maken van bulkopslag.

Veilig samenwerken

Je beheert je eigen omgeving volledig. Deze omgeving kun je dus ook als samenwerkingsplatform aan je team aanbieden om hierop data te delen. Elk team heeft een eigen netwerk, je bepaalt zelf wie toegang heeft. Daardoor zijn er geen onbekenden op je systeem of netwerk. Dit maakt het mogelijk om data veilig te delen met je teamgenoten – en met niemand daarbuiten.

Storage en back-up

Gegevens worden meerdere keren opgeslagen om de kans op verlies ervan te verkleinen. Voor het archiveren van je data kun je gebruik maken van de Data Archive-dienst van SURFsara. HPC Cloud heeft een snelle netwerkverbinding met dit archief. SURFsara maakt geen automatische back-ups van gegevens op HPC Cloud. Je bent dus zelf verantwoordelijk voor de back-ups van bestanden.

Support & consultancy

Als gebruiker van HPC Cloud kun je altijd een beroep doen op onze ondersteuning. Je kunt onze standaarddocumentatie raadplegen voor het opzetten van je eigen infrastructuur. Deze standaarddocumentatie geeft ook antwoord op veel voorkomende vragen.

Helpdesk

Onze helpdesk is bereikbaar per telefoon of e-mail, maar persoonlijk contact is ook mogelijk. Je kunt je vragen of problemen doorgeven via helpdesk@surfsara.nl of telefonisch op +31-208001400. De helpdesk is bereikbaar tijdens kantooruren (9.00-17.00 uur). 

Wil je specifiek advies over de wijze waarop je de HPC Cloud-rekencapaciteit het beste kunt inzetten in je onderzoek? Dan kun je terecht bij onze consultancydienst.

Meer informatie en contact

Uitgebreide (technische) informatie over het gebruik van de HPC Cloud-dienst vind je onder de gebruikersinformatie van HPC Cloud. Zoek je een printbare versie van de dienstbeschrijving? Download dan deze Engelse dienstbeschrijving (pdf). Neem voor verdere vragen contact met ons op via info@surfsara.nl.

Deze dienst zit in het kernpakket van SURFsara.

Laatste wijziging op 27 aug 2018