HPC Cloud

Met HPC Cloud hebt u volledige controle over uw rekeninfrastructuur, voor uzelf of uw projectteam. De infrastructuur kan variëren van een enkel werkstation tot een compleet cluster en is naar behoefte uit te breiden. U kunt uw eigen besturingssysteem en analysesoftware gebruiken. HPC Cloud is ondergebracht in het eigen datacentrum van SURF.

Een flexibele omgeving

Bij HPC Cloud beheert u als gebruiker zelf de rekenomgeving waarin u werkt. Dat geldt zowel voor het besturingssysteem als de analysesoftware. U kunt de omgeving dus aanpassen aan de software die u voor uw onderzoek gebruikt. Bijvoorbeeld met een relationele database, een remote desktop of een applicatieserver. Dat is een belangrijk voordeel ten opzichte van de meeste andere infrastructuren, die vaak beperkingen stellen aan besturingssysteem en software.

Van werkstation tot cluster

HPC Cloud is snel toegankelijk. Met een eenvoudige aanvraag kunt u direct beschikken over rekencapaciteit. Als onderzoeker kunt u met 1 enkel zwaar werkstation aan de slag, wat het beheer eenvoudig maakt. Ook kunt u een compleet rekencluster inrichten. Daarmee kunt u de beschikbare rekencapaciteit snel en eenvoudig vergroten om bijvoorbeeld pieken in de rekenbehoefte op te vangen.

Snelle verwerking en opslag

Met HPC Cloud beschikt u over snelle multi-core processors voor multi-threaded applicaties en over een snel netwerk voor distributed memory applicaties. Voor data-intensieve applicaties is snelle opslag beschikbaar, voor het opslaan van zeer grote datasets kunt u gebruik maken van bulkopslag.

Veilig samenwerken

U beheert uw eigen omgeving volledig. Deze omgeving kunt u dus ook als samenwerkingsplatform aan uw team aanbieden om hierop data te delen. Elk team heeft een eigen netwerk, u bepaalt zelf wie toegang heeft. Daardoor zijn er geen onbekenden op uw systeem of netwerk. Dit maakt het mogelijk om data veilig te delen met uw teamgenoten – en met niemand daarbuiten.

Storage en back-up

Gegevens worden meerdere keren opgeslagen om de kans op verlies ervan te verkleinen. Voor het archiveren van uw data kunt u gebruik maken van de Data Archive-dienst van SURFsara. HPC Cloud heeft een snelle netwerkverbinding met dit archief. SURFsara maakt geen automatische back-ups van gegevens op HPC Cloud. U bent dus zelf verantwoordelijk voor de back-ups van bestanden.

Praktijkvoorbeelden

In de afgelopen jaren hebben onderzoekers de HPC Cloud-service ontdekt als een flexibele manier om hun eigen computingfaciliteiten uit te breiden. Bekijk een aantal van hun projecten:

Support & consultancy

Als gebruiker van HPC Cloud kunt u altijd een beroep doen op onze ondersteuning. U kunt onze standaarddocumentatie raadplegen voor het opzetten van uw eigen infrastructuur. Deze standaarddocumentatie geeft ook antwoord op veel voorkomende vragen.

Helpdesk

Onze helpdesk is bereikbaar per telefoon of e-mail, maar persoonlijk contact is ook mogelijk. U kunt uw vragen of problemen doorgeven via helpdesk@surfsara.nl of telefonisch op +31-208001400. De helpdesk is bereikbaar tijdens kantooruren (9.00-17.00 uur). 

Wilt u specifiek advies over de wijze waarop u de HPC Cloud-rekencapaciteit het beste kunt inzetten in uw onderzoek? Dan kunt u terecht bij onze consultancydienst.

Meer informatie en contact

Uitgebreide (technische) informatie over het gebruik van de HPC Cloud-dienst vindt u onder de gebruikersinformatie van HPC Cloud. Zoekt u een printbare versie van de dienstbeschrijving? Download dan deze Engelse dienstbeschrijving (pdf). Neem voor verdere vragen contact met ons op via info@surfsara.nl.

Deze dienst zit in het kernpakket van SURFsara.