Congres
SURF Research Day

GET ON BOARD!
Markeer je agenda voor SURF Research Day 2023. Het is de nationale conferentie die onderzoek, IT en innovatie met elkaar verbindt. Het evenement vindt plaats op 23 mei 2023. Het is gratis! 

SURF Research Day

SURF Research Support Champion Awards

SURF organiseert dit jaar de 3e editie van de SURF Research Support Champion Awards. Tijdens de Research Day 2023 op 23 mei worden de awards uitgereikt.

Research Support Champions

Waarom de Research Support Champion Awards?

We worden bij het uitvoeren van research steeds afhankelijker van informatietechnologie en alle soft- en hardware die daarbij komt kijken. Hierbij speelt ondersteuning op het gebied van researchdatamanagement, ict en open science een grote rol want goed onderzoek komt niet tot stand zonder goede support.

Jaarlijks reikt SURF de Research Support Champion Awards uit om vernieuwers van onderzoeksondersteuning een podium te geven om hun impact en bereik te vergroten én om anderen te inspireren.

Alle winnaars in de Hall of Fame

Hier vind je de winnaars van de afgelopen edities van de Research Support Champion Awards.

Bekijk de hall of fame

Wie nomineer jij als Research Support Champion 2023?

De SURF Research Support Champions zijn personen die zich op een opvallende wijze hebben ingezet om onderzoek bij hun instelling te ondersteunen. Nomineer een collega!

Met onderzoeksondersteuners bedoelen wij iedereen die onderzoekers ondersteunt op het gebied van researchdatamanagement, ict en open science. Bij het opslaan, beheren, archiveren en delen van hun onderzoeksdata, maar ook met softwareontwikkeling en advies over onderzoeksapplicaties. Denk aan datastewards, ict’ers, bibliotheekmedewerkers of onderzoeksassistenten.

Onze jury kiest in drie sectoren een winnaar:

  • Hogescholen
  • Universiteiten
  • Umc’s & onderzoeksinstellingen

In totaal worden er dus drie Research Support Champions uitgeroepen.

Nomineer een collega!

Heb jij een collega die volgens jou een prijs verdient omdat deze altijd bereikbaar is voor vragen over datamanagement? Een handige intranetpagina heeft ontwikkeld waarop alles voor onderzoek te vinden is? Omdat deze collega jou het belang van FAIR data heeft uitgelegd of jouw onderzoek versnelt door je te wijzen op handige tools? Is je collega een warm pleitbezorger van open data, of heeft deze handige flyers ontworpen?

Spelregels:

  • Iedereen, ongeacht functie, mag een of meer namen voordragen. Je kan ook een collega van een andere instelling nomineren, of jezelf!
  • De champion is een persoon, je kan dus geen team nomineren.
  • Een jury beoordeelt alle ingezonden nominaties. Deze beoordeling vindt plaats op basis van de antwoorden gegeven in dit nominatieformulier. Zorg er dus voor dat jouw nominatie zo compleet mogelijk is en voeg relevante links toe.
  • Alle genomineerden ontvangen bericht van SURF, want zij moeten akkoord gaan met hun nominatie

Nomineer jouw collega of jezelf uiterlijk 20 maart 2023 via onderstaand formulier.