Blended onderwijs

De kwaliteit van het onderwijs krijgt een flinke impuls als je de mogelijkheden van online onderwijs combineert met het face-to-face onderwijs op de campus. Op deze overzichtspagina vind je informatie over blended onderwijs.

Student presenteert onderzoek op scherm aan klas

Kennisdeling

Ben je op zoek naar kennisdeling dan is SURF communities de plek om mensen te vinden die bezig zijn met blended onderwijs of onderwijsinnovatie met ict. Deel je kennis en leer andere experts kennen  binnen de verschillende Special Interest Groups (SIG’s).

Samenwerking en andere initiatieven

We zoeken ook de samenwerking met verschillende activiteiten in het Versnellingsplan onderwijsinnovatie met ICT, onder andere binnen de zones Docentprofessionalisering, Flexibilisering en Digitale (open) leermaterialen. Maar ook met de werkgroepen Toetsen op afstand en Digitaal onderwijs in praktijkvaardigheden.

Zo ontwikkelde de zone Docentprofessionalisering verschillende proeftuinen. Dit zijn werkpakketten met experimentele professionaliseringsactiviteiten waar docenten en ondersteuners zich ontwikkelen en werken aan specifieke onderwijsinnovaties met ICT. Lees hier meer over de Proeftuin Blended onderwijs (vorm)geven. Daarnaast hebben ze ook een Proeftuin (Digitaal) formatief toetsen, een Proeftuin Digitale Peerfeedback en een Proeftuin Learning Analytics.

Op onderwijskennis.nl, een pagina van het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) vind je kennis uit wetenschappelijk onderzoek. Bekijk hier de inzichten over blended learning en stages en praktijkleren.