Online & blended onderwijs
De kwaliteit van het onderwijs krijgt een flinke impuls als de mogelijkheden van online onderwijs worden gecombineerd met het face-to-face onderwijs op de campus. Daarom wordt er volop geëxperimenteerd met nieuwe online onderwijsvormen en technieken om het onderwijs voor studenten te verbeteren.
Studenten aan een tafel achter hun laptops

Het fijne van de online omgeving is dat ook studenten van andere instellingen meekijken en feedback geven. Dit maakt de feedback eerlijker en waardevoller.

Sjieuwke Dankert

Sjieuwke Dankert

Telefoonnummer

Publicaties

Ben je op zoek naar kennisdeling dan is SURF communities de plek om mensen te vinden die bezig zijn met blended onderwijs of onderwijsinnovatie met ict. Deel je kennis en leer andere experts kennen binnen de verschillende Special Interest Groups (SIG’s).

Vraagbaak online onderwijs

Volg de Vraagbaak Online Onderwijs voor kennis, tips en voorbeelden op het gebied van online en blended onderwijs. Hieronder een voorproefje met artikelen en webinars die gepubliceerd zijn. Je kunt de Vraagbaak online onderwijs ook via Linkedin volgen.

Of kom in contact met experts van onze Special Interest Groups (SIG's).

Overzicht met interessante artikelen over blended onderwijs  

En er is nog veel meer te lezen over online en blended onderwijs op de Vraagbaak online onderwijs.

Overzicht met webinars over online en blended onderwijs

Of bekijk alle webinars in de playlist op het youtubekanaal van de Vraagbaak online onderwijs.

Open Samenwerking en andere initiatieven configuratie-instellingen

Samenwerking en andere initiatieven

We zoeken ook de samenwerking met verschillende activiteiten in het Versnellingsplan onderwijsinnovatie met ICT, onder andere binnen de zones DocentprofessionaliseringFlexibilisering en Digitale (open) leermaterialen. Maar ook met de werkgroepen Toetsen op afstand en Digitaal onderwijs in praktijkvaardigheden.

Zo ontwikkelde de zone Docentprofessionalisering verschillende proeftuinen. Dit zijn werkpakketten met experimentele professionaliseringsactiviteiten waar docenten en ondersteuners zich ontwikkelen en werken aan specifieke onderwijsinnovaties met ICT. Lees hier meer over de Proeftuin Blended onderwijs (vorm)geven. Daarnaast hebben ze ook een Proeftuin (Digitaal) formatief toetsen, een Proeftuin Digitale Peerfeedback en een Proeftuin Learning Analytics.

Op onderwijskennis.nl, een pagina van het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) vind je kennis uit wetenschappelijk onderzoek. Bekijk hier de inzichten over blended learning en stages en praktijkleren.