De kwaliteit van het onderwijs krijgt een flinke impuls als je de mogelijkheden van online onderwijs combineert met het face-to-face onderwijs op de campus. Op deze overzichtspagina vind je informatie over blended onderwijs.
Kennisdeling
Ben je op zoek naar kennisdeling dan is SURF communities de plek om mensen te vinden die bezig zijn met blended onderwijs of onderwijsinnovatie met ict. Deel je kennis en leer andere experts kennen binnen de verschillende Special Interest Groups (SIG’s).
Vraagbaak online onderwijs
Volg de Vraagbaak Online Onderwijs voor kennis, tips en voorbeelden op het gebied van online en blended onderwijs. Hieronder een voorproefje met artikelen en webinars die gepubliceerd zijn. Je kunt de Vraagbaak online onderwijs ook via Linkedin volgen.
Overzicht met interessante artikelen over blended onderwijs
- Durven experimenteren en falen - zeven cruciale docenteigenschappen bij blended learning nader onderzocht
- Een jaar online onderwijs: 12 lessen uit een snelkookpan
- Alles is blended – blended onderwijs in de praktijk deel 1: Gamification
- Alles is blended – blended onderwijs in de praktijk deel 2: fysieke werkcolleges als motivator, de rest online
- Alles is blended – blended onderwijs in de praktijk deel 3: de mixed classroom
- Alles is blended – blended onderwijs in de praktijk deel 4: persoonlijke leerroute wiskunde bij economie
En er is nog veel meer te lezen over online en blended onderwijs op de Vraagbaak online onderwijs.
Overzicht met webinars over online en blended onderwijs
- Highlights webinar 8 oktober: Vaardigheden aanleren in een virtuele werkplaats
- Highlights uit het webinar van 24 september 2021: Online leren en begeleiden bij stages
Of bekijk alle webinars in de playlist op het youtubekanaal van de Vraagbaak online onderwijs.
Samenwerking en andere initiatieven
We zoeken ook de samenwerking met verschillende activiteiten in het Versnellingsplan onderwijsinnovatie met ICT, onder andere binnen de zones Docentprofessionalisering, Flexibilisering en Digitale (open) leermaterialen. Maar ook met de werkgroepen Toetsen op afstand en Digitaal onderwijs in praktijkvaardigheden.
Zo ontwikkelde de zone Docentprofessionalisering verschillende proeftuinen. Dit zijn werkpakketten met experimentele professionaliseringsactiviteiten waar docenten en ondersteuners zich ontwikkelen en werken aan specifieke onderwijsinnovaties met ICT. Lees hier meer over de Proeftuin Blended onderwijs (vorm)geven. Daarnaast hebben ze ook een Proeftuin (Digitaal) formatief toetsen, een Proeftuin Digitale Peerfeedback en een Proeftuin Learning Analytics.
Op onderwijskennis.nl, een pagina van het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) vind je kennis uit wetenschappelijk onderzoek. Bekijk hier de inzichten over blended learning en stages en praktijkleren.