Nieuws

Taxila: dé hub voor trainingen en evenementen op het gebied van onderzoeksdata

Tijd voor wat persoonlijke ontwikkeling via events of trainingen? Het afzoeken van de websites 14 universiteiten, 36 hogescholen en andere instellingen lijkt een onbegonnen taak. Gelukkig is er nu een oplossing: Taxila. Dit platform biedt een overzicht van alle trainingen op het gebied van onderzoeksdata, onderzoekssoftware en open science.
Meerdere mensen werken aan laptops

Alle trainingen rond research data en softwaremanagement op één plek 

Taxila brengt op dit moment events en trainingen op het gebied van research data en softwaremanagement samen van zestien deelnemende partijen. Hieronder vallen onder andere negen universiteiten, DANS, NWO, OSCM, eScience, DTL, LCRDM en SURF. En dit aantal groeit nog steeds. 

Altijd actueel aanbod van trainingen en evenementen 

Op Taxila wordt de lijst met trainingen en evenementen voortdurend automatisch bijgewerkt door middel van scraping, maar het is ook mogelijk om handmatig nieuwe evenementen toe te voegen. Hierdoor blijft het aanbod altijd up-to-date. Het uiteindelijke doel is om Taxila uit te laten groeien tot dé nationale hub op het gebied van trainingen en evenementen. Het platform is door SURF en LCRDM verder ontwikkeld op basis van de technologie (TESS) die ELIXIR gebruikt voor hun platform. Dit initiatief is een samenwerking tussen SURF, RDNL, LCRDM, eScience Center, VU, OSCS en DCC PO. 

Ontdek en ontwikkel jezelf 

Met Taxila hoef je niet langer te zoeken naar interessante evenementen en trainingen. Het platform biedt een overzichtelijk en actueel aanbod, zodat je je kostbare tijd kunt besteden aan je persoonlijke ontwikkeling. Ontdek de mogelijkheden die Taxila te bieden heeft op www.taxila.nl