SURFinternetpinnen: gemakkelijk en betrouwbaar pinnen via IP

SURFinternetpinnen geeft instellingen de mogelijkheid om betaalverkeer af te handelen tussen PIN-terminals en de betaalverwerkers via een gecertificeerde verbinding. Deze verbinding is inmiddels gewijzigd, waardoor deze dienst wordt uitgefaseerd.

Jongen in open bibliotheek achter computer

SURFinternetpinnen wordt uitgefaseerd

Internetpinnen is niet meer beschikbaar voor nieuwe instellingen. De dienst wordt binnenkort uitgefaseerd als de bestaande instellingen haar pin-terminals hebben gemigreerd naar het reguliere internet. 

Pinnen via het SURF-netwerk

Voorheen werkte pinterminals met een adsl of gsm -verbinding. Met SURFinternetpinnen wordt verkeer van en naar de IP-betaalterminals afgehandeld via het SURF-netwerk. Hierdoor was er geen aparte adsl- en gsm-verbinding meer nodig naar betaalautomaten. Deze internet verbinding moest in het verleden gecertifieerd zijn door de toezichthouder Currence. Dit is waar de dienst in voorziet. Sinds 2010 is deze certificeerde verbinding niet meer verplicht en kunnen pinterminals gebruik maken van het reguliere (SURF)internet.

Visuele weergave verloop pintransactie

Hieronder zie je hoe een pintransactie over IP verloopt:

Hier zie je hoe een pintransactie over IP verloopt

Meer informatie

Heb je vragen over de uitfasering van SURFinternetpinnen? Neem contact op met Alexander van den Hil, via alexander.vandenhil@surf.nl.

Of lees onderstaande documenten voor meer informatie.