SURFinternetpinnen: gemakkelijk en betrouwbaar pinnen via IP

SURFinternetpinnen maakt het beheer van pin- en betaalautomaten een stuk gemakkelijker. Het verkeer van en naar deze automaten verloopt via het SURF-netwerk. Hierdoor is een aparte verbinding overbodig.

Jongen in open bibliotheek achter computer

Pinnen via het SURF-netwerk

Met SURFinternetpinnen handel je  verkeer van en naar de IP-betaalterminals af via het SURF-netwerk. Hierdoor heb je geen aparte adsl- en gsm-verbinding meer nodig naar betaalautomaten.

Hoge betrouwbaarheid en beschikbaarheid

Met SURFinternetpinnen maak je dus efficiënt gebruik van je eigen netwerkinfrastructuur. Je betaalterminals zijn direct aangesloten op een netwerkaansluiting in plaats van via adsl of gsm. Dit zorgt voor een hoge betrouwbaarheid en beschikbaarheid van de dienst.

Andere voordelen van SURFinternetpinnen zijn:

  • Het technische en administratieve beheer van deze adsl- en gsm-verbindingen wordt overbodig.
  • Via SURFinternetpinnen kun je zowel pin- als creditcardbetalingen afhandelen.

Voor wie is SURFinternetpinnen bedoeld?

Internetpinnen is beschikbaar voor alle instellingen die op het SURF-netwerk zijn aangesloten. Je kunt SURFinternetpinnen online aanvragen via SURFdashboard. Je moet daarvoor wel de rol instellingscontactpersoon hebben.

Betalingsverkeer via IP-netwerk

Het pinverkeer verloopt via het SURF-netwerk. We maken voor deze dienst gebruik van het netwerk van Simac. Dit netwerk is door Currence gecertificeerd. Om je betaalverkeer te transporteren via het IP-netwerk naar een acquiring processor, moet ook je eigen netwerk voldoen aan de voorwaarden van Currence.

Bekijk de brochure met eisen aan het netwerk voor transport van pinbetalingsverkeer (pdf)

Visuele weergave verloop pintransactie

Hieronder zie je hoe een pintransactie over IP verloopt:

Hier zie je hoe een pintransactie over IP verloopt

Tarief 2022

SURFinternetpinnen kost 57 euro per maand, exclusief btw. Dit is een flat-feetarief: je kunt dus een onbeperkt aantal betaalterminals aansluiten. 

Meer informatie en aanvragen