Landelijk Coördinatiepunt Research Data Management

Hoe gaan we om met de explosie van data in onderzoek en onderwijs in Nederland? Hoe slaan we alles zorgvuldig op zodat het toegankelijk blijft voor hergebruik, ook op lange termijn (Open Access)? Hoe borgen we wetenschappelijke integriteit? Het Landelijk Coördinatiepunt faciliteert een landelijke aanpak van research datamanagement.

Wat doet het Landelijk Coördinatiepunt?

Ga naar de website van het Landelijk Coördinatiepunt Research Data Management.

Logo Landelijk Coördinatiepunt Research Data ManagementHet Landelijk Coördinatiepunt ondersteunt de ontwikkeling en uitvoering van research datamanagementbeleid voor wetenschappelijk onderzoek in Nederland en stimuleert samenwerking tussen de verschillende belanghebbenden. Nauwe samenspraak met onderwijs- en onderzoeksinstellingen is daarbij cruciaal. Zo kan Nederland tot een efficiënte en effectieve ontwikkeling en uitvoering van beleid voor management van onderzoeksdata komen. Hoe bereiken we dit doel? Via het verzamelen en verspreiden van kennis en informatie, het bijeenbrengen van de juiste personen, het faciliteren van bestaande initiatieven, het ontsluiten van expertise en monitoren van ontwikkelingen.

Kernvraagstukken

Management van onderzoeksdata kent vele aspecten. Samen met de instellingen zijn 5 vraagstukken geïdentificeerd die het Landelijk Coördinatiepunt aanpakt: faciliteiten en data-infrastructuur, juridische aspecten en zeggenschap, financiën, onderzoeksondersteuning en advies en bewustwording en engagement.

5 kernvraagstukken Landelijk Coördinatiepunt Research Data Management

Samen onze mijlpalen bereiken

Het Landelijk Coördinatiepunt bundelt en verspreidt kennis over research datamanagement, via een platform voor dialoog en uitwisseling van kennis en ideeën. Betrouwbaar en efficiënt research datamanagement, dat doen we samen.

Informatie

Bekijk hier de Roadmap (pdf) van het Landelijk Coördinatiepunt. Neem voor vragen en informatie contact op met Ingeborg Verheul via ingeborg.verheul@surfsara.nl.

 

Status
Lopend
Begin- en einddatum
01 okt 2015 - 31 dec 2022
Laatste wijziging op 22 feb 2018