SURF Juridisch Normenkader (Cloud)services(Publicatie)

Het SURF Juridisch Normenkader (Cloud)services beschrijft normen voor vertrouwelijkheid, privacy, eigendom en beschikbaarheid bij het aangaan van contracten met (cloud)leveranciers. Het bevat standaardbepalingen en een modelbewerkersovereenkomst die instellingen een stevige basis geven voor contracten met leveranciers.

download
16 NOV 2016

Inhoud Juridisch Normenkader

Het Normenkader is in oktober 2016 aangepast. Nieuw ten opzichte van de eerste versie uit 2014: het Normenkader geldt niet meer alleen voor clouddiensten maar is ook geschikt voor andere dienstverlening. Voor de toepasbaarheid is het Normenkader nu als volgt ingedeeld:

Notitie Juridisch Normenkader (pdf): dit document beschrijft de verschillende normen voor vertrouwelijkheid, privacy, eigendom en beschikbaarheid waaraan (cloud)leveranciers moeten voldoen. Het Normenkader bevat ook standaardbepalingen die instellingen in contracten met (cloud)leveranciers kunnen opnemen. 

Het Normenkader heeft hiernaast de volgende bijlagen:

De wijzigingen in deze versie van het SURF Juridisch Normenkader (Cloud)services hebben vooral betrekking op de toepasbaarheid van het document. Door toevoegen van bijlagen en handreikingen is het Normenkader gemakkelijker in gebruik. Begin 2016 is de Model Bewerkersovereenkomst toegevoegd aan het Normenkader.

Meer informatie

Aantal keren bekeken:
13995
Aantal keren gedownload:
85