Whitepaper Portfoliomanagement vanuit strategie binnen multi modal governance

Hoe vind je een balans tussen het stimuleren van innovatie en de continuïteit van je huidige diensten, processen en systemen? Deze whitepaper geeft je antwoord op deze vraag. Daarnaast kun je de whitepaper gebruiken als hulpmiddel bij het modern inrichten van project porftolio management (PPM).

Close-up van handen die op een laptop typen

IT als voorwaarde voor bedrijfsprocessen en dienstverlening

Het is een tijd waarin we IT niet meer kunnen zien als ondersteunend aan bedrijfsprocessen en dienstverlening, maar als voorwaarde. Daarnaast speelt innovatie door disruptieve technologieën een steeds grotere rol. Hoe vind je een balans tussen het stimuleren van innovatie en de continuïteit van je huidige diensten, processen en systemen? Voor deze whitepaper keken we naar wat een multi modal governance kan bijdragen aan effectiever projectportfoliomanagement.

Wat is Project Portfolio Management (PPM)?

Project Portfolio Management (PPM) is het gecentraliseerde management van de processen, methodes en technologieën, gebruikt door (project) managers en project management offices (PMO’s), om lopende en voorgestelde projecten te analyseren en in samenhang te sturen gebaseerd op een verscheidenheid aan karakteristieken.

Derde whitepaper in reeks

Het Architectenberaad van het Hoger Onderwijs (AB HO) heeft eerder twee whitepapers rond multi modal governance gepubliceerd. In de eerste whitepaper is het werkmodel van multi modal governance uitgewerkt. In de tweede whitepaper is gekeken naar hoe je kan werken onder architectuur in een multi modal governance.